Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk koliko časa čakaš na rezultate

koliko časa čakaš na rezultate

Pozdravljeni!
Kot vsako leto je imela mami tudi letos preventivni pregled dojk,že 12 let hodi.V tem času je imela že dvakrat punkcijo iz leve dojke ampak je bilo vse v redu .Letos pa so jo po pregledu in slikanju poklicali naj se oglasi na ponovni pregled in na punkcijo BSC,to je opravila v sredo sedaj na način da so ji vbodli iglo,vodeno je da to zdravnik vidi to tkivo ,v sede nevem kako se rače v glavnem je manj boleče kot takrat.Sedaj so ji vzeli tkivo iz desne bo pa morala še iz leve .Pa še to od januarja nima menstruacije in je v menskem obdobju ,obliva jo vročina,..Zanima me kaj bi lahko bilo ,strah nas je,in koliko se čaka na rezultate .Njlepša hvala za odgovor.

Brez vseh dosedaj zbranih rezultatov preiskav je zelo težko dajati mnenje o katerem me sprašujete.
Velikokrat se v praksi dogaja, da pri ženskah pod petdesetim letom starosti ali pri dojkah, ki so po strukturi vozličaste mamografija zataji in se na
mamografski sliki ne da oceniti pravilnega stanja v dojkah.
V takih primerih sledi dodatna diagnostika dojke in sicer se opravi UZ dojk ali punkcija suspektnega predela.

Predvidevam, da gre pri vaši mami za take vrste težavo. Na rezultate dodatnih preiskav se praviloma ne čaka predolgo. Oziroma obstaja tudi dodatna možnost in sicer da si neprijetno čakanje olajšate še z dodatno metodo, ki se imenuje BreastScan metoda. Metoda je neinvazivna in metoda s pomočjo izmerjene temperature v dojkah z veliko verjetnostjo ovrže oz. potrdi sum na maligno obolenje. Veliko žensk si je že pomagalo na ta način in vam jo vsekakor priporočam.

New Report

Close