koliko bom zrasel
Iz telesne višine matere in očeta je skleapti na končno višino 185 cm. Trenutno je tvoja višina pod povprečjem. Za natančnejšo razlago bi potrebovalameritve višine v prejšnjih letih ter vzorec rasti tvojega očeta (kdaj je najbolj zrasel, kdaj se je začel briti). Načeloma velja, da boš najbolj zrasel ravno od 14 – 16 leta starosti, je pa to tudi odvisno od vzroca rasti staršev.
Na vprašanje sem ti že odgovorila.
Glede na vzorec rasti očeta lahko tudi ti pričakuješ, da boš najbolj zrasel v 1. in 2. letniku srednje šole.
Pozdravljeni.
Star sem 15 let, visok nekje 180 cm in nogo imam veliko 47…Mutiral še sploh nisem in tudi drugje sem kosmat čisto malo ravno toliko, da imam nekaj. Mama je velika 170cm, oče pa 190cm… Zelo me zanima koliko bom velik ko bom odrastel ker igram košarko in potrebujem višino. Na zadnjem pregledu lani sem bil velik 173cm. Zadnja leta sem vedno nekje zrastel 4-6cm, nikoli več tako da mislim ,da še nisem prav v puberteti…
Hvala že v naprej
Po tabelah rasti in podatku, da puberteta še ni pokazala vseh svojih znakov, bo verjetno končna telesna višina okoli 190 cm, lahko kakšen cm več.
Ne vem. Napovedovanje bi bilo bolj podobno prerokovanju iz kristalne krogle:=) Jaz lahko le pogledam rastne krivulje in vidim, kako jim slediš ter s tem določim pričakovano višino oz. izračunam pričakovano višino po TV matere in očeta. Seveda boš lahko zrasel tudi več kot 195 cm, ampak to je pač čisto ugibanje.
Pričakovana končna višina je glede na trenutno rast med 178 in 180 cm.
Okoli 186 cm
Glede na podatke boš najverjetneje intenzivno rasel še kakšno leto alidve, pričakovana končna višina je verjetno koli 190 cm. Vendar so to le predvidevanja.
Pozdravljeni,
sin je star 13 let.
Višina zadnjih let: 10 let – 138 cm, 11 let- 144 cm, 12 let – 152 cm, 13 let – 161 cm.
V zadnje pol leta so se mu pojavili sekundarni spolni znaki..močna poraščenost, povečanje mod, sprememba glasu..
Je še upanje, da bo še kaj zrasel? Jaz sem visoka 158 cm (po moji strani vsi nižje rasti, pod 170 cm), mož je visok 180 cm (po njegovi strani vsi višje rasti).
Hčera, 9 let (119 cm, 21 kg), se zdravi z rastnim hormonom.
Hvala in lep pozdrav
Samo iz podatka višihne 171 cm pri 15 letih lahko pričakuješ končno višino okoli 177 cm. Po višini staršev je izračunana vredbnost 173 cm.