Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Koliko bom plačevala ogrevanje po novem,če se grejem s klimo?

Koliko bom plačevala ogrevanje po novem,če se grejem s klimo?

Kot sam naslov pove,naj mi nekdo vsaj približno pove,koliko bom plačala ogrevanje za 60 kvadratov ogrevalnega prostora,pa čeprav se grejem s klimo?Niti sanja se mi ne,kakšen bo znesek 20,35,50 60,..eu?In kam bo šel spet ta dodaten denar?
Pokvarjena država!!!

Ne da se povedat, če ne poveš, koliko časa si doma, na koliko stopinj imaš rada ogrevano, kakšne bodo zunanje temperature in kakšne so izgube teh 60 kvadratov. Ker na podlagi teh dejavnikov se komot spremeni za 3x.

zelo malo..najbolj anjfah..poglej priključno moč klime in jo pomnoži z urami ko bo delala Tko dobiš (seveda hudo preko palca) porabljen štrom na dan. če to množiš s številom dni v mesecu dobiš porablen štrom, potem pa štrom pomnožiš s ceno 1 kWh ure, ustrezno pa oddaš še omrežnino.. Recimo od oka, namest da vazmeš ceno za 1kWh, to uro množiš z 2,5 tko da ti potem zajame elektriko, omrežnino, pa ddv in kaj vem kaj še vse) in maš kokl stane klima

glej to je zlooooo prek palca, ampak za nek okvir dost dobro

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Jaz nisem veliko, ampak nisem veliko grela. Ni bilo rzlo. Okoli mene kurijo na trda goriva. Zdaj se selim in bo na elektriko.

aja še nekaj…se boš tudi sred zime grela s klimo? Ker če klima ne dela (greje) pri tolk nizkih temp kot so tam pri tebi pozimi, te tud klima ne bo grela, bo treba na kaj 3 preklopt

Zakaj pokvarjena drzava?

Jaz ti lahko povem svoj primer. Pred cca tremi leti, so nam v enoetazno stanovanjsko hiso montirali tri mocnejse klime, na zalost ne vem, koliko watne so. So pa mocnejsi profil, tudi zunanje enote so malo vecje. No in ze tri leta pozimi fiksno ogrevamo kvadraturo cca 60 m2, na elekrtiko. Ogrevamo dan in noc, ker smo skozi cel dan doma in delno za kaki 2 stopinji zmanjsamo samo zvecer. Pretezno ogrevamo na 23 stopinj, vsaj toliko nastimamo na daljincu, ker se kaki dve stopinji potem se izgubita. Ponoci nastimamo na 20-21 stopinj. Ce je zunaj hladno, pa vcasih nic ne spreminjamo. In tako imamo vedno vse tri klime na enakih temperaturah, saj nam je to predlagal serviser, ker ce imas eno na minimum, eno pa na malo vec, bo ona ta druga toliko bolj oziroma vec delala-se veckrat vklapljala. Za ta luksus placujemo ob najvecji zimi cca 160 e, elektrike. Se pravi – elektrika+kurjava znese 160 e. V poletnem casu, ko ni ogrevanja, za hlajenje pa klimo ne uporabljam celi dan, samo ob navalu vrocine jo vklopim in shladim dolocen prostor, ponoci jo obvezno izklopim, pa placujem med 70,00 do 80,00 e. Elektriko imam od GENI. Upam, da sem ti kaj pomagala, ce te se kaj zanima, me vprasaj. Bom malo spremljala.

Vprašanje se verjetno nanaša na plačilo obveznega dela skupnega ogrevanja. Do zdaj ste, če ste se greli z lastnim virom, plačevali 20, 30 ali 40% obveznega dela, razen v prejšnji kurilni sezoni, ko je lahko imel cel blok delitev po kvadraturi.

S spremembo pravilnika boste plačevali obvezni del v višini od okrog 50 do okrog 70% od povprečja, odvisno od sprejetega razmerja delitve.

Država nima od nove delitve nobene koristi, ker je vsota na blok še vedno 100% in skupni strošek bloka toliko, kot je pokazal glavni števec. Spremeni se samo razporeditev med uporabniki znotraj bloka.

V svoji bajti boš plačal/a toliko kolikor porabiš.
V bloku pa toliko kolikor ti bo povedal “dealer”!

Upam,da se bom pravilno izrazila.Pred 8 leti sem plačevala140 eu za ogrevanje stanovanja,zato sem se odločila za 2 klimi v stanovanju in z njima se grejem pozimi.Dodatni strošek za ogrevanje na klimo je 50-60 eu ,kar je dosti manj od 140 eu.In če se bom naprej grela na klimo,plačevala pa to dodatno položnico za ogrevanje za cca 30-60 eu,pojma nimam koliko,kam bo šel ta denar,če bodo ostali sostanovalci večstanovanjskega objekta enako plačevali za ogrevanje z radiatorji ,kot so do sedaj?

avtorica verjento živi v bloku in uporablja super duper dosežek ki se mu reče daljinsko ogrevanje. To je taka fina zadeva, ki tudi če je ne rabiš jo moraš plačevat. pač polnjenje obubožanih občinskih blagajn

Leta nazaj (4,5) je celo nek urad naredil analizo in je dokazal v zimskem času povečano porabo el energije…. kaj misliš zakaj? če k temu prištejemo da se je takrat iztekel zakon s katerim je država določala cene ogrevanja om da so to potem obine same urejale, odgovor verjento ni potreben

avtorica bo po vsej verjentosti plačevala štrom + fiksni del za nekaj kar ne bo rabila…..

aja stran pa skorajda ne moreš (odklopiti se od daljisnkega ogrevanja)…hiše individualne mogoče ja, stanovanja pa ne

Tudi sred zime se grejem sz 2 klimama in to že uspešno in ugodno 8 let.

glede ogrevanja (zaračunavanja) se spreminja zakonodaja. poglej n amionistrstvo za gospodarstvo ali pa okolje in prostor, kjer je to obrazloženo

če pa misliš na to, da bodo sosedje greli tvoje prostore oz kontra (ker boš ti mela klime, sosedje pa centralno) se pa motiš oz te nima kaj biti strah

glede ogrevanja (zaračunavanja) se spreminja zakonodaja. poglej n amionistrstvo za gospodarstvo ali pa okolje in prostor, kjer je to obrazloženo

če pa misliš na to, da bodo sosedje greli tvoje prostore oz kontra (ker boš ti mela klime, sosedje pa centralno) se pa motiš oz te nima kaj biti strah[/quote]
No od nikogar se ne grejem in nimam dodatnega popusta na račum tega,in zakaj?
Zato,ker stanujem v pritličju na severni strani ,zraven mene je dvigalo,ki me na žalost ne greje,pod mano je klet,ki me na žalost ne greje,samo nad seboj imam sostanovalca,ki pa SIGURNO meni ne odda toplote za cca 17 stopinj.

na teden, mesec ali leto?

Plačaš tisti faktor za katerega ste se zmenili, če imaš porabo na radiatorji 0,00. Pri meni bi to bilo 20%, koliko ste se zmenili vi, vprašaj upravnika!

Plačaš tisti faktor za katerega ste se zmenili, če imaš porabo na radiatorji 0,00. Pri meni bi to bilo 20%, koliko ste se zmenili vi, vprašaj upravnika![/quote]

Točno to. Z upravnikom se moraš dogovoriti o tem strošku.
Sicer pa bi mene bolj zanimalo kako si lahko znižaš strošek elektrike, glede na to, da imaš višjo porabo (zaradi delovanja klim). Jaz bi na tvojem mestu malo primerjal ponudnike na trgu. Lahko ti povem samo mojo izkušnjo. Sem malo primerjal ECE, gen-i in Energija plus in so bili zadnji najcenejši in smo šli k njim. Sedaj plačujemo manj.

Ne da se povedat, če ne poveš, koliko časa si doma, na koliko stopinj imaš rada ogrevano, kakšne bodo zunanje temperature in kakšne so izgube teh 60 kvadratov. Ker na podlagi teh dejavnikov se komot spremeni za 3x.[/quote]
Seveda je pomembno tudi, kakšen dogovor imajo v bloku glede delitve stroškov, kolikšen je fiksni del, kolikšen po porabi … česar nihče tule ne more vedet.

In kaj bo v takem primeru, ko imaš npr. 50 m2 veliko stanovanje, v njem 4 radiatorje, na katerih so merilniki, ti pa si nabaviš 2 klimi, radiatorje ugasneš na nulo in se z njimi sploh ne ogrevaš več, ampak s klimo?
A ti lahko nabijejo kakšno kazen? Ker glede na stanje števcev na radiatorju bo ven izpadlo kot da se greješ na račun sosedov.

Kaj ni jasno glede fiksnih stroškov?
Če se greješ na račun sosedov, s kresom sredi sobe ali s klimo, fiksne stroške za ogrevanje, kot bodo določeni, moraš plačevati. Pika.

New Report

Close