koliko blastocist?
punce pozdravljne,
punkcijo je za mano in pridelala sem 9 celic, kljub komplikacijam na dan stop injekcije, ko sem dobila menstruacijo in so se zdravniki sploh odločali ali postopek speljejo do konca ali ne ?!?
7 celic se je oplodilo in drugi dan po PO so po mnenju biologinje lepi štiri celični zarodki. Veselje je bilo nepopisno.
Kasneje pa sem v brošuri MB klinike zasledila, da v povprečju le 20-30% zarodkov drugega dne po PO doseže 5. dan stopnjo blastociste.
Pri meni transfer ta ciklus zaradi zapletov ni mogoč in sem seveda zelo na trnih ali bova 5. dan imela zarodke primerne kvalitete -blastociste- za zamrznitev; morul namreč ne zamrzujejo, vstaviti pa mi jih tudi ne morejo…
Punce, kakšne so vaše izkušnje s tem podaljšanim gojenjem zarodkov in koliko blastocist od vseh zarodkov se vam je razvilo….res le 20-30%?
hvala za vse odgovore, komentarje…res sem na trnih…
lp, enya
enya res do blastociste ne pridejo vsi zarodki….ali pa tudi….vse je v rokah narave in nemogoče je predvidevanje.
Res pa je tudi da tiste ki se ne razvijejo do blastociste se načeloma tudi v maternici ne bi razvijale….zato boš imela po transferju veliko večje možnosti pa čeprav bo zarodkov po številu veliko manj.