Najdi forum

Pozdravljeni vsi, ki se poslužujete te internet strani!

Sem novopečena mamica 14 dni staremu fantku in smo se že na samem začetku srečali s problemom krčev oz. kolik. Ko se podojimo naš otrok noče podreti kupčka oz. mu to le redko uspe. Jasno pri hranjenju “poje” še nakaj zraka in tako so težave tukaj. Potem ga črviči po trebuhu in se napenja in joka, hkrati pa ima tudi vetrove. Po nasvetu prijateljice smo odšli v lekarno in kupili kapljice Simaptex, vendar sem v dvomih, ali naj mu jih dajem pred vsakim dojenjem ali le parkrat na dan? Če ima kdo izkušnje s podobnim problemom oz. vprašanjem vam bom za odgovor oz. nasvet zelo hvaležna.

Lep pozdrav vsem.
Tatjana

Mi smo te kapljice dobili na recept naše pediatrinje, ki pa je hkrati dodala, da so bolj za starše kot za dojenčke – tako, da imajo starši občutek, da so naredili vse, kar so mogli. Hkrati mi je svetovala, ker sem dojila, naj se za kak teden odpovem pitju kravjega mleka in bom videla rezultat. Takoj sem opustila pitje mleka in rezultat je bil več kot očiten – že naslednji dan kolik ni bilo več! Kapljic tako nismo uporabljali, sama pa sem kalcij, ki je v mleku, nadomestila s kalcijevimi tabletami (od Krke). S pitjem mleka pa sem spet poskusila konec tretjega meseca in vse je bilo O.K.

Želim vam veliko uspeha!

Ponavadi je prvih šest tednov čas privajanja in prilagajanja matere na otroka in obratno. Takšni mali pikci, stari 14 dni , povečini precej stokajo, polivajo, kolcajo, se hočejo neprestano dojiti in še nimajo pravega ritma. Ki pa si ga bodo ustvarili sčasoma, sami, če jim to dopustimo.
Velikokrat nobena stvar, razen potrpežljivosti, ne pomaga, ker prebavila prvih šest mesecev še dozorevajo, zaradi česar se svetuje izključno dojenje prvih šest mesecev. Nekaterim otročkom že prvih nekaj požirkov mleka v želodčku povzroči krče in tudi tu pomaga potrpežljivost bolj kot vse ostalo.
Obstajajo tudi različne vrste masaže, poznana je tibetanska, ki zelo pomaga pri umiritvi dojenčka. Če te zanima, kako se izvaja, me kontaktiraj.Moji punčki niso kapljice nič zalegle. Veliko raziskav je pokazalo, da je vzrok črvičenju pri dojenčkih lahko tudi kravje mleko, ki ga uživa mati. Pri mnogokaterem je prenehanje uživanje mleka pri materah (prekiniti je treba za 10 dni, da se vidi rezultat) prineslo tudi olajšanje pri otrocih. Namreč, vse več in več je alergij na kravje mleko pri dojenčkih , ki se kaže tudi kot črvičenje po trebuščku.
Nekateri otroci po kapljicah Sab simplex tudi bruhajo.
Opažam, da mame že precej uspešno vključujejo pri zdravljenju tudi homeopatijo, ki se je izkazala za učinkovito.
Lep pozdrav,
Jana.

POZDRAVLENA!

MI SMO TUDI IMELI TEŽAVE Z NAŠIM SINKOM, PRECEJ VELIKE, JE ZELO JOKAL, TE POPOLNOMA RAZUMEM. SAMA SEM SE ODLOČILA, DA BOM DAJALA KAPLJICE TRIKRAT NA DAN, NATO PA SMO DOZO ZMANJŠALI NA ZJUTRAJ IN ZVEČER. ZDAJ JE STAR TRI MESECE IN JIH DOBI SAMO ŠE ZJUTRAJ. SO MU PA TAKOJ POMAGALE. MLEKA SEM PA SPILA OGROMNO, KER GA OBOŽUJEM… JEJ IN PIJ TISTO, KAR IMAŠ RADA IN NE ODREKAJ SE HRANI IN PIJAČI, RAZEN MORDA OGROMNIM KOLIČINAM FIŽOLA IN OHROVTA IN … NO, SAJ RAZUMEŠ…
VELIKO LEPIH TRENUTKOV, ANITA

New Report

Close