Najdi forum

kolike

Pozdravljeni !
Imamo šest tednov starega sinka, ki ga ob večerih mučijo (verjetno) kolike. Ali mu lahko s čim odpravimo oziroma vsaj ublažimo krče ? Ali je normalno, da se krčevito joka tudi po tri ure z nekaj presledki ? Poskusili smo s kapljicami sab simplex in kamelicami, pestovanjem, pogovarjanjem itd pa ni skoraj nobenega učinka. Dete je delno dojeno, dodajamo pa mu pikomil 1 in sicer ga popije 60 do 90 ml pri obroku. Običajno se začne jokati takoj po večernem obroku. Največkrat ima krče samo zvečer, redkeje 2x dnevno. Ali obstaja možnost, da to niso kolike, da je kaj drugega-kakšna alergija ipd. Kakšni so znaki ?
Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Ja, krči so pa ena lepših stvari pri malih otrocih. Nič kaj učinkovitega ne pomaga, niti tolažba, da to vse mine, dokler tudi sami ne boste tega doživeli. Zaenkrat ga boste pač morali narahlo masirati po trebuhu, nositi in crkljati.Verjeten vzrok je v eni ali drugi hrani. Pri dojenju primes najmanjše količine nečesa, kar povzroča krče zadošča, da bo otrok imel krče, podobno je tudi z dodajanjem hrane. Poizkusita zamenjati umetno mleko in predvsem skrbite za zadostno količino tekočine. Mleko je gosta hrana, pa tudi prebava ni ravno hitra. Možno je tudi, da preveč hlasta, se nažre zraka, ali preveč hrane. Ker bo imel težave še kar nekaj časa, boste zagotovo s poizkušanjem in priredbami sistema ugotovili, kaj je narobe, če sploh kaj je.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

kaj pa če bi poizkusili s sojinim mlekom?
Poizkusiti ni greh pravjio……

Hvala vam za odgovor. Pozabila pa sem vam napisati, da ima dete krče vedno šele potem, ko se pokaka. Če se pokaka enkrat (večja količina), ima krče enkrat (bolj intenzivno), če pa se dvakrat dnevno, potem ima krče dvakrat krajši čas. Blato je normalno – po moji presoji. Kako, da lahko kaka samo takrat, ko leži na previjalni mizi razvit najmanj pol ure in brca, brca, brca…? Upam, da vas ne obremenjujem preveč, ampak v posvetovalnici smo naročeni šele čez tri tedne.

Spoštovani!

To je prav neverjetno. Veste, nekateri otroci lahko kakajo samo takrat, ko jih preoblečejo – vedno v sveže pleničke. Večina tega je pač neka posebnost, ki jo otroci slej ali prej prerastejo. Edini problem je v tem, da taki rituali vzamejo kar nekaj časa.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

ker sama iz lastnih izkušenj vem kako hudo otroka boli, kadar ima napade kolik, vam svetujem, da pokličete v Lekarno Dravograd in vprašate za ti.Vetrovne kapljice, ki temeljijo na samo
naravnih sestavinah-janež,timijan,….-daste mu lahko 3-4 x na dan
po 8-10 kapljic na žličko.
Zagotavljam vam, da bodo pomagale vašemu sinu.Kapljice vam pošljejp po pošti.

Živa

Spoštovani!

Janež, kumina in koprc v čaju zmanjšujejo napenjanje, meta, majoron in kamilice pomirjajo in uspavajo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala vam vsem trem za nasvete.
Naše dopisovanje bi verjetno sodilo na stran starsi starsem. Pisem pa ponovno zato, da povem se drugim mamicam (in ockom), da smo zamenjali hrano. Sedaj je v prodaji cisto na novo in sicer Conformil, ki vsaj nasemu detetu zelo pomaga.
Pozdrav.

pozdravljeni,

pridružujem se vsem ki imajp težave s trebušnimi krči pri dojenčkih in prosim za nasvet. nas sinko bo te dni star šest mesecev. že od šestega dne svojega življenja ga mučijo zelo hudi krči in vetrovi in sicer čez celi dan s tem da so bolj intenzivni zvečer, proti jutranim uram in dopoldan. med krči močno krči in izteguje nogice in rokice, postaja rdeč do moder v obraz in hudi joka. na trenutke je tako hudo da jokam z njim. poskušaki smo s kaplicami sab simplex, kuminovimi kapljicami, masažo, spremembo moje prehrane, v celoti sem izločila beljakovine kravjega mleka.pa ni nobenega izbojšanja, pomaga mu le sveži zrak in voziček. otrok je polno dojen. stolice izloča zelo pogosto in sicer pri vsakem previjanju, kar pomeni na tri do štiri ure, blato je rumeno, malo kašasto.
zanima me ali so vse to kolike ali gre lahko za kaj drugega. pediatrinja sicer pravi, da otrok lepo napreduje v rasti. naj dodam še da otrok zelo veliko poliva in občasno tudi izbruha. sama sem v stiski saj ne vem ali gre za kolike ali je lahko kakšen drugi organski vzrok, prosim za nasvet in odgovor

Spoštovani!

Čeprav se čudno sliši, bo mogoče bolje z adaptiranim mlekom. Čeprav se verejtno ne bo pokazalo nič konkretnega, je pri bruhanju v loku potrebno misliti na možnost zožitve v zgornjem delu prebavil. Večinoma otroci to prerastejo v enem dobrem letu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Izšel je priročnik Diagnostične preiskave za vsakdanjo uporabo z navodili za bolnike [www.drmed.org]. Kupite ga lahko v knjigarnah DZS in Mladinske knjige.

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

pozdravljeni,
korigiram svoj prejšnji opis. starost našega dojenčka je šest tednov in ne šest mesecev. ne gre toliko za bruhanje v loku kot za refluks zaužitega obroka.

lp pozdrav

Spoštovani!

Tudi, če gre zap olivanje, se to praviloma postopno uredi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Diagnostične preiskave za vsakdanjo uporabo z navodili za bolnike [www.drmed.org]

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close