kolike
Zanima me vaše mnenje glede kolik pri dojenčku, staremu 1 mesec. “Kolike” o se začele konec tretjega tedna starosti. Nimajo cikličnega ponavljajočega vzorca ob določeni uri, temveč trajajo praktično ves dan, ponehajo le ob cca pol noči do jutra. Toda punčka tudi med spanjem stoka in občasno zajoka jo. Zjutraj so krči nekoliko bolj nežni, vse do približno enajste ure, ko jo prvič dojim po mojem zajtrku. POtem po vsakem dojenju grozljivo joka, tako da jo tudi previjem težko. Ker jo dojim na obeh prsih za vsak podoj, tudi vmes med azmenjavo dojk in podiranjem kupčka joka, kriči, da je vsa hripava. Je pa vedno pripravljena sesati – ne zavrača dojke. Krče spremlja tudi obilno in večkratno polivanje po vsakem obroku. Po dojenju v naročju zapre oči, je očitno zaspana, ko jo dvignem k podiranju kupčka pa se po minuti ali dveh prične zvijati, kljub podrtemu kupčku (ne vedno) še bruha dvakrat do petkrat (včasih manj, drugič kar znatno). Imam občutek, da že pred polivanjem ima krče. Potem se začne jok, bolj vreščanje, da je vsa rdeča v obraz, prepotena in hripava. Ta jok včasih sploh ne poneha, pol ure, eno uro, dve, včasih pa se za minutko, dve ustavi, toda potem se začne znova. Dan izgleda tako, da se dojiva, poliva, jok s krči, dojiva, poliva, jok s krči… Vse do cca enajstih, dvanajstih, ko po mojem občutku izmučena zaspi, za uro-do tri. Odvisno od dneva.
Zanima me ali je res, kot trdijo pediatri, da je pač to obdobje do teh mesecev potebno prebroditi s temi bolečinami. Ali gre morda za alergijo, saj jok praktično po vsakem podoju (razen en nočni), čez cel dan, se meni zdi nekaj drugega kot kolike, ki naj bi se za par ur pojavljale ob približno istem času vsak dan?
Ali bioresonančna terapija pri 1m dojenčku ima učinek. Je primerna? Kakšne so čakalne dobe v Sloveniji?
Sama sem že štiri dni izogibam mleku in mlečnim izdelkom, sedaj se se začela tudi jajcem. Zanima me po kolikih dneh bi ta dieta morala pokazati učinek, če bi šlo za alergijo. Ne jem še svinjine, medu, konzervansov. Jem pa govejo juho, piščanca, purana, govedino, koruzni, črn kruh, maragrino, marmelade, jabolčno pito brez masla in jajc, kuhan krompir, riž, par listov nezačinjene solate na dan, jabolčni kompot…
Pozdravljeni!
Dieta, ki jo imate, je v redu. Pričakujem, da se bodo prvi rezultati pokazali najkasneje po dveh tednih. Če ne, črtajte z jedilnika marmelado, pecivo in ostale sladkarije, ter dva tedna ne uživajte glutena.
Če ne bo boljše, boste morali na BRT, ki se lahko uporablja takoj po porodu. Čakalne dobe v Sloveniji so različne.
V kolikor bo dieta brez mlečnih izdelkov, sladkorja in glutena uspešna, vas prosim, da to sporočite na forum, saj bo ta podatek razveselil marsikatero mlado mamico.
LP