količina hrane
lep pozdrav,
mene pa zanima koliko ml mleka in kolikokrat na dan naj poje otrok pri 3 mesecih? Moja deklica je zlivanček in zadnjih 14 dni je vse zmešano, spanje, hranjenje, količina hrane…Pri 2 mesecih je spala (ponoči) od 5 do 7 ur brez hranjenja. Sedaj kakih 14 dni pa bi jedla na 3 ure tudi ponoči. Čez dan sem ji dajala 110 ml, ponoči pa enkrat 140 ml, misleč da bo spala dlje. Vendar ni tako. Enostavno se zbuja na tri ure. Groza. V knjigah sem brala, da bi moral toliko star otrok spati do 7 ur brez hranjenja, naši se pa je ritem popolnoma podrl. Slabše je sedaj s spanjem in hranjenjem, kot pa 1. mesec.
Kaj pa teža, a je pretežka če ima 5,5 kg in je v zadnjem mesecu pridobila celo kilo.
Mal me je strah pregleda, ker sem bila v začetku okregana, da tehta preveč. (porodna teža je bila 2940g, po treh mesecih pa tehta 5,5 kg)
Hvala za odgovor.
Pozdravljena!
V starosti treh mesecev naj bi bilo 5-6 obrokov razporejenih čez dan , vsakič 130-160 ml. V Vašem primeru bi bilo dobro povečati vnos čez dan. Lahko se izkaže, da potrebuje le sesanje in pozornost. Otroček pri treh mesecih se že zanima za okolico in jo želi aktivno spoznavati. Veliko več je torej dražlajev, ki mu ne ” pustijo” spati. Dobro bi bilo tudi preveriti, kako je s toploto med spanjem. Če je bolj hladno, se rado zgodi, da se zbujajo. Je pa temperatura odvisna od otroka do otroka.
Glede na povprečno pridobivanje telesne teže in rasti res malce prehitevate. Pričakovano povišanje teže je od 750 do 800 g na mesec ter 2-2,5 cm . Upoštevati je treba dedne lastnosti, nato pa biti pozoren na način prehranjevanja. Razni dodatki med obroki so odsvetovani, voda pa je tisto, kar otroček lahko dobi.
Veliko objemov in nasmehov v letu 2006!
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.