Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kolesarski izpit – šlamparija po slovensko

Kolesarski izpit – šlamparija po slovensko

Popolna zmeda: otrok po zakonu lahko samostojno vozi kolo z osmimi leti, a kolesarske izkaznice ne more dobiti prej kot pri desetih. Policija pa itak otroka ne more kaznovati, tudi če nima izkaznice… Zakaj potem sploh izpit? Več TUKAJ

Šola je očitno precej avtonomna institucija in si lahko po svoje prireja pravila igre. Saj tudi nikjer v kakem zakonu ne piše, kdaj sem otrok sam hoditi naokrog, v šolo in iz nje pa v prvem razredu ne sme sam! Torej ni nič čudnega, če šola tudi za kolesarje določi “svojo” starostno mejo.

Jaz to razumem drugače: do osmega leta otrok ne sme sam na cesto. Po cesti se lahko vozi samo v spremstvu z odraslo osebo. Na dvorišču se lahko vozi sam, če se hoče.

Ko bo v 5. razredu, bo opravljal v šoli kolesarski izpit. Sama lahko samo rečem, hvala, da skrbite, da bo moj otrok opravil kolesarski izpit. Še ena skrb manj (poleg skrbi za zdravje – sistematski pregledi, cepljenje… kar bi morala biti skrb nas staršev in ne šole).

New Report

Close