Najdi forum

Kolesarjenje

Najprej en lep pozdrav!

Ne vem, če je ta tema ravno za forum hujšanje, bom pa vseeno vprašal.Pri kolesarjenju me je nad listom leve noge(se pravi pod kolenom na zadnji nogi) prijel grozen krč.Ne vem ali je to od napora ali od česa drugega.No v glavnem je to prišlo razmeroma nezaželeno, ker že nisem treniral 14 dni.Na nogi sem na mestu, kjer me je zgrabilo opazil tudi modro žilo, ki je izrazito izstopila.Ali je to krčna žila, ali je to kaj drugega?Ali naj bom zaskrbljen?Kljub lahkemu razgibavanju noge vsak dan, ni nič boljše.
Zanima me pa še, če obstajajo kakšni preparati proti krčem v mišicah.

Hvala.

Robert,

Svetujem ti daa obiščeš zdravnika, lahko da se ti je resno vnel kakšen živec ali je celo prišlo do kakšne notranje krvavitve. Nisem zdravnik, ampak tvoj primer je zelo podoben primeru enega kolesarja, ga poznam. On je nekaj mesecev nazaj imel podobne težave… v njegovem primeru, se je pokazalo da je za krče kriva pomanjkljiva prehrana… premalo maščob v prehrani in preskromen vnos tekočine. Niti to ni bila tako nedolžna zadeva, tudi on je moral kar nekaj časa pavzirat, še posebej pa zato… ker me ni poslušal in ni pavziral, na skiravaj je treniral ker je imel slabo vest, zaradi počitka in si pridelal še hujšo poškodbo. Svetujem ti pregled pri zdravniku. Pa dobro bi bilo, da si daš pregledat sestavo krvi, da preverijo ali ti kakšnih nutrientov primanjkuje v tvoji prehrani.

Lp,
Goran

Mene pa je pri pocepu in izpadnem koraku drugi dan bolel notranji del kolena. Ko sem sal po stopnicah navzdol sem cutil manjso bolecino. Ali je to tista dobra bolecina ali to ni ok. Pa sedaj ko mal pavziram in ze pet dni nisem delal za noge se vedno ob kaksni mal vecji obremenitvi nog zacutim manjso bolecino na tem mestu.

LP

Nike,

Če te ni bolela mišica, ampak sklep ali kakšna vez.. potem to ni dobra bolečina. Bolj malo verjetno je da bi staknil poškodbo same mišice pri kolesarjenju in izpadnem koraku… sicer možno, ampak malo verjetno. Sama vaja izpadni korak je sicer nekoliko zahtevna, ob nepravilnem izvajanju pa tudi obremenjuje kolena. Zato preveri ali je tvoja tehnika pravilna. Oglej si dobro položaj kolen pri dvigu in pri spustu, obišči mojo spletno stran… vpiši iskalni pojem izpadni korak… pa boš hitro našel prikaz vaje. Ne izvajaj izpadnega koraka, če te bo še vedno bolelo koleno.

Pa povej če te še vedno boli koleno.

Lp,
Goran

Mene tudi je večkrat zagrabi krč v predelu stegen ali meč. To je bilo običajno po večjih naporih (hoja, kolesarjenje). Proti krčem je dobro jemati dodatke magnezija. Priporočam ti, da v lekarni kupiš mineralne dodatek od Natural Wealth “magnezij, kalcij, cink”. LP

New Report

Close