Najdi forum

Kolenski trak?

Pred nedavnim sem občutil bolečino v kolenu. Z obilo stretchinga ter
boljsimi copati sem brez bolecin opravil dva daljsa treninga. Strah ostaja.
Bolecina se pojavlja na zunanji stranji, kjer naj bi se pripenjale mišice.
Verjetno gre za ITBS-iliotibinalni traktus-to je samodiagnoza! Tipicna nadloga
za nekoga, ki hoce prevec v prekratkem casu:( Odslej brzdam svojo voljo.:)
Cemu omenjam? Ker obstaja kolenski trak(v Hervisu se mi zdi 3-4tisoc). Trak je v bistvu ožji kos elastike, ki zaobjame predel pod pogačico. Bi bil
nakup smotrn; ce ne za to pa vsaj v izogib kaksni drugi poskodbi?

Boštjan,
jaz sem imel vnetje “iliotibinalnih nasadišč kit” skratka področja kjer se mišice preko kit pripenjajo na kost. Nekako kot si rekel zunanja stran kolena. Opazil sem, da so bile bolečine najprej samo pri določenem kotu kolena, potem sem opazil da če s prsti rahlo pritisnem na to področje in premikam koleno nekaj “škrta”, potem so bile težave samo pri hoji po stopnicah navdzol itd.. vedno huje, a vse skupaj je prihajalo počasi, počasi, jaz pa kar treniral, sice malo manj a vseeno.

Rezultat?
Na koncu sem lahko hodil brez težav, tečt pa ni šlo niti km…
Nato obisk športnega zdravnika, 10x obsevanje z ionizatorjem (nič pomagalo), seanse pri bioenergetiku (čudežno pomagalo za kakih 10 dni!), na koncu zdravnik predlagal injekcije. Opaaaaa! To pa ne. Poškodba je poškodba, naj se pozdravi. Pavza 3 mesece…. Pol pa počasi, a sem še dolgo čutil ob spremembah vremena itd. Sem pa mislil da nikoli več ne bom tekel.

Šele ko pozdraviš si dober. Preprečevanje bolečine žal ne pomaga…. Dlje ko boš odlašal s počitkom, dlje boš zdravil… Morda medicina lahko kaj pomaga k hitrejšemu zdravljenju, trak po moje ne. Bolje je hladiti z ledom… No, to je bila le osebna izkušnja in ne mnenje strokovnjaka!

Boštjan pa še jaz bi nekaj dodala k temu oz. samo potrdila, kar je napisal Janez.
14 dni nazaj sem si zvila gleženj. Ko so mi na urgenci rekli, da lahko začnem po 3 tednih lahkotno teči, sem se jim v obraz zasmejala. Jaz sem mislila, da bom po 1 tednu lahko že gore premikala. Potem sem spraševala še po formu, kaj naj naredim. Vsi so mi svetovali počitek, počitek..
Rezultat ? Po 1 tednu sem odšla prvič na sprehod in še to samo za pol ure. Bolečina v gležnju je bila prehuda.
Po 14 dnevih lahko že hodim in to 2uri in pol, potem pa postane bolečina prehuda.Preveč še vedno hodim po zunanjem robu stopala.
In veš kaj odkrivam ? Da je POČITEK najboljši trening in da ne moreš ” z glavo skozi zid ” !
Pozabi na kolenski trak ! Pozabi na daljši trening ! Pristal boš tam, ko boš vesel, da boš lahko sploh hodil.
In verjemi mi, kako si vesel, ko lahko začneš spet hodit.

ZDRAVO

tud jaz sem se soocil s podobno bolecino v kolenu kot pa jo imas ti sedaj, nekaj časa sem vneto iskal resitev, iskal mnenja , no sedaj pa za tečt niti nimam več dost kaj volje niti časa, bolečina pa tudi ni prav minila, še dobro,da se pojavi le med tekom, iz raznih virov sem sestavil nekaksen recept kako sanirati bolečino pri tekaškem kolenu, če te zanima mi sporoči svoj e-naslov pa ti posljem, moj je [email protected]

Pozdravljeni.

Iskrena hvala za slehernega Vaših mnenj.

Boštjan

New Report

Close