Najdi forum

koleno – razlaga izvida

Pozdravljeni,
star sem 50 let, 20 let nazaj sem imel operacijo kolena zaradi poškodbe, in sicer so mi operirali sprednje in stranske križne vezi ter odstranili del meniskusa.
Bolečine se mi sedaj v kolenu že nekaj časa spet pojavljajo. Tečt ne morem več (pa že to skoraj nikoli ne tečem, res občasno), ker mi koleno zateče in boli. Lahko grem le na krajše pohode v hrib in sprehode po ravnem. Kolesarim veliko in mi seveda še najbolj ustreza.
Imel sem rentgensko slikanje, MR slikanje še čakam.
Prosim za kratek komentar izvida rentgenskega slikanja in kaj predvidevate, da me lahko čaka glede zdravljenja.
Izvid:
Stanje po OP.
Degenerativne spremembe v femorotibialnem in patelofemoralnem sklepu.
Izraziteje zožena sklepna špranja na lateralni strani tibialnega platoja.
Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni,

v izvidu navajajo stanje po operaciji, obrabne spremembe v vseh delih sklepa, najbolj v zunanjem delu kolena, predvsem na strani golenice.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close