koleno – ortoped
Ne glede na izbiro ortopeda, pa vseeno pridobi še drugo mnenje. Moja prijateljica je šla k enemu od naštetih najboljših. Predlagal je operacijo. POtem se je odpravila po drugo mnenje v Zagreb, kjer so jo veliko natančneje pregledali in ji namesto operacije svetovali dobrega fizioterapevta. Zdaj je bila trikrat pri strokovnjaku za tuina masažo, ki je hkrati tudi fizioterapevt, in se je stanje brez operacije bistveno izboljšalo, čeprav je zaradi svojega poklica ves dan na nogah. Torej kljub referencam ni previdnost nikoli odveč.
Vem za najmanj tri osebe (med njimi sem tudi jaz), katerim je bistveno pomagala pri okvari ali poškodbi kolena terapevtka kitajske medicine (shiatsu, akupunktna masaža, pa tudi fiziopterapevtska masaža) Joži Kastelic na Trubarjevi 4 v Ljubljani (tel.041 329 839).
Sama hodim k njej zaradi drugih resnih zdravstvenih problemov in me sproti “šlihta” že več kot dve leti. Zelo mi pomaga.
Poizkusiti ni greh, pravijo.
- Pozdravljeni, mi lahko kdo svetuje, kateri ortoped je najboljši za zamenjavo kolenskega sklepa v OB Valdoltra. Po prometni nesreči pred 20 leti se mi je začela obrabljati kost, ker hrustanca že zdavnaj ni. Obstaja kakšen drugi način za zdravljenje, ali zgolj operacija. Rada bi še kakšno mnenje. Kateremu zdravniku bo še vi prepustili. Naročena sem pri dr. Skomini. Ima kdo izkušnje z njim. Hvala za odgovore in lep dan želim.