Najdi forum

Zanima me kaj je vzrok, da v kolenu poka oz. preskakuje. Imam slab očutek pri hoji v hribe in se bojim, da se mi bo vse skupaj zdrobilo. Bolečin v samem kolenu nimam. Ali je hoja v hribe v takem primeru sploh priporočljiva ali pa morda celo škodljiva? Vsake izkušnje kako to odpraviti oz. ublažiti bodo dobrodošle. (starost 35let)

Pokanje v kolenu je lahko čisto normalen pojav, lahko pa resna zadeva, vse je seveda odvisno od primera do primera in zadeve se ne da posploševati.
Potreben je natančen pregled in na osnovi tega ugotoviti, kje so vzroki težav in kako resni so, iz tega, kar ste vi povedali, seveda ne morem oceniti resnosti zadeve. Podobnih primerov smo imeli veliko, zdravljenje je bilo od najenostavnejšega (predpisali smo vaje za razgibavanje sklepa in krepitev vezi in mišic), do manualne terapije. Rezultati so bili odvisni od starosti, telesne teže, dolgotrajnosti in stopnje poškodbe.
Svetujem vam obisk pri zdravniku, ki vas bo detaljno pregledal. S pregledom ne odlašajte predolgo, saj se stvar lahko stopnjuje.

Lep pozdrav,

Hvala za odgovor.

Ali lahko tak pregled opravim tudi pri vas?

Srečno in lep pozdrav.

Seveda lahko opravite pregled tudi pri nas – pokličite v ordinacijo, ki vam je najbližja.
Ordinacije:

Lep pozdrav,

New Report

Close