Najdi forum

Spoštovani,

S kolenom imam kar nekaj tezav ze nekaj casa.
Bila sem pri ortopedu fiziatru ki je ugotovil da imam pogačico desnega kolena intrarotirano, predpisal elektroterapijo in odsvetoval hojo po stopnicah.
Vsake toliko ( cca enkrat na mesec mi koleno klecne ).No po terapiji je bilo malo bolje , v soboto pa iz nič je nastala bolečina v kolenu pod pogačico v hoji, v stegnevanju kolena ( obcutek kot da kosti trčita ).
Danes je koleno mal zatečeno.

Kaj mi svetujete?

Hvala

Spoštovani,

priporočam Vam ponoven pregled pri zdravniku. Vzrok za nenadno bolečino pod pogačico je običajno posledica okvare sklepnega hrustanca v tem delu kolena, do katerega pride prej, če je položaj pogačice slab. Položaj pogačic lahko grobo ocenimo na osnovi kliničnega pregleda, boljše pa na osnovi rentgenskih posnetkov (posnetek pogačic tangencialno), z računalniško tomografskimi (CT) posnetki ter s posnetki magnetne resonance (MR), ki omogočajo tudi oceno sklepnega hrustanca.

Zdravljenje je odvisno od ugotovitev!

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Prosim če mi posredujete odgovor!
pred kakšnim tednom mi je udaril v koleno trd predmet ( drva ) kateri je tudi poškodoval kožo na kolenu ( luknjica dolžine cca 10 mm globine ?).Takrat ( cca 2 dni )je bila bolečina moteča tudi za hojo .Sedaj mi iz te luknje izteka voda ko pa pritisnem na koleno pride do večjega izliva ( špricne ).Zanima me kako lahko nastane ta voda in če se ta zadeva lahko ozdravi postopno brez obiska pri zdravniku.

Za odgovor se Vam v naprej zahvaljujem .

gorazd

Spoštovani,

če gre za iztekanje pred pogačico, je zelo verjetno prišlo do vnetja v predelu sluzne vrečke pred pogačico (Bursitis praepatellaris). Le ta običajno zahteva operativno zdravljenje. Priporočam Vam pregled pri zdravniku.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close