Najdi forum

Koleno-brez očitne poškodbe

Pozdravljeni,

pred šestimi tedni sem smučal. Tisti dan v levem kolenu ni bilo prisotnih nobenih bolečin. Rahle bolečine na desni/spodnji strani levega kolena sem pričel čutiti drugi dan. Bolečina je bila nežna-ne pretirana-lahko bi rekel, da jo skoraj ni bilo. Med hojo je bilo vse OK, tudi po klancu navzdol. Še največje težave sem imel pri stiskanju sklopke v avtomobilu, pa tudi ob globokem počepu je bilo slišati pok, vendar brez bolečin.
Čez dva tedna, ker je bilo stanje enako sem šel do osebne zdravnice, ki me je poslala naprej – Travmatološka ambulanta v KC, Ljubljana. Izvid je bil sledeč: Sklep je brez edema, nekoliko boleča je palpacija palapatelarno levo, ni znakov za interkapsularni izliv, sklep je stabilen; Diagnostični postopki: RTG je bp. Diagnoza pa je bila Distorsio genus sin. oziroma zvin kolena-tako so mi rekli. Predlagana je bila lokalna krio masaža in razgibavanje doma – to sem vse delal do sedaj.

Sedaj po štirih tednih je situacija izredno smešna, saj bolečine desno, spodaj na levem kolenu ni, vendar pa se bolečina pojavlja nad pogačico in tudi pod njo. Še vedno imam težavo pri pritiskanju sklopke v avtomobilu, saj se mi koleno nekako malce zatika oziroma je izredno čuden občutek-kot, da ne teče vse vredu. Globokega počepa ne morem več narediti, saj me izredno zaboli, in to nad pogačico. Med hojo in na kolesu bolečin ni.

Zanima me ali so opisani simptomi lahko prisotni pri zvinu kolena ali je morda kaj narobe s hrustancem oziroma meniskusom.

Hvala za odgovor!

Spoštovani,

pok pri globokem počepu je pogosto povezan s poškodbo enega izmed meniskusov (polmesečastih hrustančnih ploščic). Običajno je pridružena tudi bolečina.

Bolečina v sprednjem delu kolena je pogosto povezana s poškodbami sklepnega hrustanca v pogačično stegneničnem delu kolena.

Tako poškodbe meniskusa kakor sklepnega hrustanca lahko povzročijo tudi občutek zatikanja.

Vsekakor Vam priporočam da težave razčistite, saj si lahko v nasprotnem naredite še dodatno škodo. Priporočam Vam obisk zdravnika, ki se posebej ukvarja s takšnimi poškodbami. Zelo verjetno pa bo potrebno tudi slikanje z magnetno resonanco.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close