Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija koleno

koleno

Pozdravljeni! Zanima me kaj bi lahko bilo ker ima moja hčerkica stara 4 mesece takšno luknjico v kolenih? Je možno da je kaj narobe, da kakšna kost ali vez manjka? Vsi mi pravijo da se bo vidlo tekom razvoja.

Spoštovana,

luknjico bi sicer morala videti v živo (ali vsaj na fotografiji), da bi lahko dala jasen odgovor…

Se mi pa zdi še najbolj verjetno, da ima vaša dojenčica kosti “bolj globoko” položene, zato se prehodi med tkivi lahko vidijo kot luknjica – ali po domače: če bi bila suhcena, vdrtin ne bi bilo. In ko se bo “baby speck”, ki je pri pravih dojenčkih nekaj normalnega in zelo ljubkega, pričel topiti, bodo luknjice na kolenih izginile.

Pozdrav,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

To so te luknjice na kolenih je možno da kakšna vez ali kost manjka v kolenu? Pa prosila bi če se da da to sliko potem zbrišete! Hvala.

Pripeta fotografija je sicer tako od blizu, da sem si težko predstavljala, kje sploh je ta luknjica. Nikakor me ne spominja na posledico kakšne spremembe v notranjosti sklepa, bolj na površinsko spremembo, še najverjetneje zaradi kakšne brazgotine – a mi za takšno “diagnozo” spet manjkajo podatki – kdaj ste prvič opazili te “luknjice”? (že takoj po rojstvu, kasneje); kakšen je bil časovni potek pojavljanja in spremembe kože v tem področju?; so spremembe na obeh straneh ali samo na eni?; ali je gibljivost kolena povsem normalna?….
Se bereva še enkrat ….

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

Te luknjice so v obeh kolenih že od rojstva! Obe luknjici sta na istrm mestu na obeh kolenih!

Najverjetneje gre za “družinsko” posebnost, ki ni prav nič pomembna za gibljivost sklepa in njegov razvoj. Zato luknjice jemljite raje kot “razpoznavno” zanimivost in jih samo opazujte. Morda pa bodo kar naenkrat le še spomin…
Če pa vas bo lep preveč skrbelo, si pridobite napotnico izbranega pediatra in se pojdite pokazat ortopedom, ki pregledujejo otroke (ne k tistim za odrasle). Glede na dolgo čakalno dobo pa se zna zgoditi, da bodo izginile še pred dogovorjenim datumom pregleda 🙂
Pozdrav,

New Report

Close