Koleno
Pozdravljeni,
včeraj dopoldan sem iz počepa vstala in pri tem mi je močno počilo v kolenu. Potem smo šli z družino še na sprehod in je bilo še vse OK, ko pa smo prišli domov, me je koleno začelo boleti. Bolečina ne popusti niti danes. Imam pa občutek, da je spodnji del noge (pod kolenom) pretežak in ga “težko nosim” pri hoji. Imam majhno oteklino na vrhu kolena (proti stegnu), boli pa me, če pritisnem na pogačico. Bi bilo potrebno iti k zdravniku (jutri, seveda), ali se bo mogoče samo uredilo. Mažem si s Pernatonom.
Sem pa imela to koleno poškodovano pred devetimi leti (strgani prednja križna vez in notranja stranska vez).
Ne vem, najprej sem pomislila, da sem se mogoče kam udarila v pogačico, pa me je mož spomnil na pok, ko sem hčerki zavezovala adidaske in potem vstala.
Kaj bi lahko bilo?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem,
Sonja
POzdravljeni!
Križna vez je še vedno strgana, če niste bilo operirani. Povsem možno je, da bo sicer minilo samo od sebe s počitkom in hlajenjem, pregled bi vam pa predlagal vseeno, če ne drugega da se oceni morebitno nabiranja tekočine “vode” v kolenu (kar lahko močno boli).
Lep pozdrav!
pozdravljeni
pišem v imenu moža. Tri leta nazaj se je malo udaril v koleno in se mu je 3 mesece nazaj prvič pojavila voda v kolenu, so pri zdravniku pošlihtali in jo spumpali, pa se čez mesec spet pojavi, in nato gre spet k zdravniku, še eno punktiranje. Sedaj po mesecu pa enako, zopet voda v kolenu, zato vas lepo prosim, če lahko pomagate kaj naprej narediti, ker ima neznosne bolečine. Ali bo treba tako vsak mesec hoditi na punktiranje, je zelo neprijetno, zato bi radi kako drugo metodo,
hvala in lep pozdrav
Pozdravljeni!
Bolj kot to, kako odstranjevati vodo iz kolena je tu vprašanje, zakaj se sploh nabira. Vzrok je običajno draženje, npr. ob obrabnih “degenerativnih” spremembah ali kakšne spremembe kot posledica omenjene poškodbe. Verjetno bo smiselna obravnava kolena in ne le odstranjevanje “vode”.
Lep pozdrav!