koleno
Spoštovani,
lahko da gre za pomembno okvaro (npr. meniskusa). Priporočam pregled.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Spoštovani,
nekaj mesecev nazaj sem se udeleževala funkcionalnih treningov, ki so temeljili predvsem na počepih, “zibanju” v počepih, skokih in šprintu čez aerobne stepe. Po približnu mesecu treningov sem ob počepu čutila bolečino v zgornjem in sredinskem delu kolen. S treningi sem nekaj časa še nadaljevala, ko pa je bolečina postala že zelo močna, sem prenehala. Kada nogo iztegnem iz pokrčenega položaja lahko v kolenu čutim preskok, bolečina je prisotna pri hoji, izjemno močna pri počepu, prav tako se pri počepu iz kolena sliši zvok, podoben raztezovanju, trganju. Bila sem pri osebni zdravnici, ki me je napotila na rentensko slikanje, ker pa izvide dobim šele čez kakšen teden, me zanima, ali lahko podate svoje mnenje. Boečina je prisotna ves čas, kar je nekoliko moteče pri opravljanju vsakdanjih obveznosti. Bi lahko šlo za meniskus, morda vnetje kakšnih vezi?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Barbara
Spoštovana,
glede na opis gre zelo verjetno za bolečino in težave iz sprednjega, pogačično-stegneničnega dela sklepa. Priporočam, da opravite rentgensko slikanje kolena (dobro bi bilo, da bi opravila tudi slikanje obeh pogačic tangencialno) in nato pregled s posnetki.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Pozdravljeni!
Pred 14 dnevi sem zjutraj začutila bolečino v kolenu, ki še ni bila premočna zato sem sklepala da je posledica čudnega položaja spanja. Bolečina še vedno ni izginila. Zjutraj jo ponavadi skoraj ne čutim (le pri hoji po stopnicah), preko dneva pa z obremenitvijo kolena oz. hojo bolečina močno narašča. Ob sedenju (predvsem ob večerih) bolečina ne izgine in nikakor ne vem kako naj obrnem nogo da me nebi bolelo, imam čuden- boleč občutek v spodnjem notranjem delu kolena. Pred pojavom bolečine sem se 3-4 tedensko ukvarjala s športom, a me pri tem koleno nikoli ni bolelo. Sama tudi ne pomnim udarca zaradi katerega bi me koleno lahko bolelo. Nekje 5cm pod kolenom se je pojavila modrica, ki pa se mi ne zdi v povezavi z bolečim kolenom.
Stara sem 18 let, visoka pa 178cm- sta mogoče hitra rast in velikost razlog za bolečino?
Zdravnice še nisem obiskala, svetujete pregled?
Hvala za vaš odgovor! LP
Spoštovana,
da, svetujem pregled pri zdravniku. Le iz opisa ne morem sklepati na to, kaj je vzrok za bolečino.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih
Pozdravljeni!
V jesenekem času smo začeli z rednimi vajami, katere vključujejo tek, hitre počepe in hitro vstajanje iz počepa. Koleno me nikoli ni bolelo. Po prvih resnejših vajah mi je koleno začelo pokati, in to kar glasno. Vendar poka mi le takrat, ko hodim po stopnicah navzgor. Naslednji dan mi je koleno rahlo oteklo na zgornji desni strani. Bolečin nimam, le noge ne morem popolnoma skrčiti, kot da me nekaj *špona*. Zanima me ali je kaj resnejšega? Nebi rad zamudil tekmovanja katerega imamo 21. septembra.
lp
Spoštovani,
lahko je kaj resnega. Priporočam pregled pri zdravniku.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih