koleno
Pozdravljeni,
Že dve leti imam velike težave z levim kolenom. Predvsem je oteklo, tudi boleče. Nisem imela poškodbe.Zadnji UZ je pokazal, da imam že obrabljen hrustanec. Ne vem, ali je to primarna težava – preiskave pred dvemi leti tega niso pokazale (MR, CT, UZ) – ali je to posledica kakšnega drugega vzroka. Ortoped mi pravi, naj si koleno samo hladim in naj telovadim, nič drugega. To mi ne pomaga, na vsake 2-3 tedne mi koleno čez noč močno oteče kljub telovadbi in hlajenju.Prave diagnoze nimam, opis stanja v kolenu pa je hemosiderotični sinovitis. Iščem rešitve še drugje. Ali sem primerna pacientka za vašo terapijo? Kakšno izboljšanje lahko pričakujem?
Hvala za oadgovor.
Vesna
Pri vašem kolenu gre verjetno za vnetje,pri čemer je še nekoliko prizadet hrustanec.
Manualna terapija bi vsekakor pomagala, z njo bi zmanjšali bolečine pri čemer bi zelo verjetno tudi oteklina upadla ali celo izginila (ob ostalih terapijah, ki vam bi jih svetoval, da jih delate sami doma).
Lep pozdrav,
Spoštovani,
pred letom in pol mi je bil operativno odstranjen disk C6-C7 zaradi hernije,ploščice mi niso menjali. MRi je takrat pokazala tudi protruzijo diska C5-C6. Zanima me, ali je po takšni diagnozi sploh še dovoljena kakršnakoli manualna obdelava vratne hrbtenice in če je seveda sploh smiselna.
Hvala in lep pozdrav.
Najprej se opravičujem za spregledano vprašanje.
Mehke prijeme manualne terapije seveda lahko uporabljamo tako na delu, kjer ste bili operirani, kot tudi na sosednjih segmentih. Smiselnost uporabe manualne terapije lahko seveda določim šele po pregledu, saj je po vsakem operacijskem posegu potrebno postopati popolnoma individualno in izključiti možnost kontraindikacij za terapijo.
Lep pozdrav,