koleno
Spoštovani,
V lanskem letu sem vam že pisala in ste mi tudi pomagali – še enkrat hvala. Tokrat ponovno prosim nasvet.
Sin je imel 15.3.2022 operirano koleno – strgan notranji ligament. Artroskopsko ni bilo mogoče, ker je kirurg odkril še 3 koščke odkrušenega hrustanca (pred tem januarja je bil izpah in do operacije koleno ves čas otečeno), ki prej niso bili vidni. Koleno je odprl, odstranil koščke ter zašil notranji ligament. Okrevanje je bilo brez posebnosti.
Trenira hokej
Še vedno obišče fizoterapevta, ki pravi, da je koleno stabilno (preveri na različne načine) in naj še naprej jača stegenske mišice.
Občasno se zgodi (če dlje časa sedi ali leži), da se koleno zaskoči – pravi, da čuti bolj zadaj. V tem primeru ga malo stegne, pokrči in spet “deluje” normalno. Ne boli je pa moteče.
Bi bilo lahko kaj kuho narobe ali ne?
Čakamo termin pri fizioterapevtu, vendar prejšnjič ni odkril nobenega vzroka le da naj še dalje jača stegenske mišice, ker še niso zadostne (je zelo suh in se mi zdi, da gre počasi). Tudi ko poskoči in pristane na eni nogi se to koleno odziva za fizioterapevta uredu, stabilno.
Upam, da ne bo potrebna še kakšna operacija, ker je prvi teden po operaciji (za najstnika) kar hudo.
Ga pa ne boli in ne oteka. Bolj pravi, da je neprijeten občutek
Hvala
Spoštovani,
navedeno je sumljivo za poškodbo meniskusa (vezivno-hrustančne ploščice). Priporočam, da opravi slikanje kolena z magnetno resonanco in da pride na pregled s posnetki ter izvidom.