Najdi forum

Pozdravljeni,

sem vesel, da ste bili s pregledom zadovoljni.

Glede na to, da ste si vzeli veliko časa za pregled, sem pozabil vprašati; po prejemu plazme obogatene s trombociti, poleg 2eh dneh brez obremenitev, a se lahko normalno izvajajo vaje za krepitev steg.misic, in ali je še kaj takega v povezavi s tem?

Po preteku 2 dni od prejete injekcije, nimate zaradi nje, nikakšnih omejitev več.

In še eno vprašanje: “pod pogačicama tipam nežne krepitacije” in, da ste ob manipulaciji v desnem kolenu izzvali manjše preskoke. Mi lahko prosim še to razložite (kaj, zakaj).

Krepitacije pod pogačicama so zelo verjetno posledica okvar/poškodb sklepnega hrustanca na pogačicah in/ali na sprednjih končnih delih stegnenic. Preskoki, ki sem jih izzval v desnem kolenu, so verjetno posledica raztrganine enega izmed meniskusov, najverjetneje notranjega.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni.

Spostovani.

Pted dvema tefnoma ste mi punktirsli b.cisto in injecitali trombocitno plazmo. Sicer je b.cista bila se vedno prisotna in je se sedaj. Ptedvidevam  da na ta nscin ni mozno povsem izprazniti cisto.  Imam druge tezave, sicer.

S 1.7.21 sem po enoletni nolniski pricel z delom. Ze po nekaj urnem delu, so se pojavile bolecine in oteksnje kolen………….

……bolecine so predvsem v medialnem delu, ki se sirijo proti pogacici in deloma pod njo. Poleg tega sem se opazil novo otrdlino/bunko, ki je locena od b.ciste in je locirana mexialno, nekako pod notranjo stransko vezjo v velikosti oreha……..

Boleca sicet ni, me pa obcasno opomni z neznim pekocim obcutkom in s pritiskom na doloceno mesto rahlo zaboli.

Me pa po koncanem delu, ko se mali umirim “trga”v obeh kolenih medialno.

Znano mi je, kaj je potrbno, da bj mi lahko odgovorili, pa vendar iz izkusenj, kaj menite, kaj se dogaja z mojimi koleni?…….

Bolecine verjetnko zhajajo iz meniskusov, kaj pa nova bula? Mogoce meniskova cista? Ce je, kaj je vzrok in kako se jo zdravi, pozdravi? Mogocd kaj ttetjega?…….

V jeyeni pridem k vam z novimi posnetki MR, ko minejo 3 mescj od prejetja trombocitne plazme. Ker je to se dalec, bi vad prosil, ce mi lahko pojasnite moje tezave……..

Na obroke pisem, ker seja potece in ni mozno poslati sporocila.

Za pojasnila se vam zahvaljujem in vas lepi pozdravljam.

Figlio

PS: je smiselno uporabljati kolenske stezmike?

Se nekaj. Izvidi MR iz maja 21 so prepisani in so na prejsnjj strani, boste lazje podali mnenje, pa mogoce se se spomnite za koga gre.

Lp

Figlio

Spoštovani,

zakolensko cisto se lahko s punkcijo povsem izprazni, vendar pa se, če ni odstranjeno draženje v kolenu, prej ali slej ponovno napolni. Plazma bogata s trombociti, ki ste jo prejel, začne delovati v 2 do 3 tednih, tako da trenutno še ne more imeti močnega učinka na vnetje. Nova oteklina, ki jo navajate, je lahko cista ob meniskusu. Večje obremenitve, ki jim je koleno trenutno izpostavljeno (vrnitev v delovne obremenitve po enoletni odsotnosti), zelo verjetno že same po sebi povzročajo povečno vnetje.

Vsekakor priporočam počakati 3 mesece od prejetja injekcije, kakor sva se dogovorila, če le ne boste imel prevelikih težav.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close