Koleno
Dober dan,
star sem 41 let in se že vrsto let se ukvarjam s tekom (več kot 20 let), kolesarjenjem in zadnja leta tudi s triatlonom. Sedaj se mi je že drugo sezono zapored zgodilo, da ne morem normalno opravljati intenzivnih treningov teka. Gre za bolečine, ki se pojavljajo vedno v desni nogi, v glavnem okrog kolena in tudi v stegenski mišici. Bolečina okrog kolena se največkrat pojavi levo tik nad kolenom ali pa na zadnji strani kolena. Redkeje pa tudi spredaj tik pod kolenom (pogačica?), vendar po ogrevanju ta bolečina vedno mine. Bolečina v stegenski mišici se pojavi vedno! po približno pol ure teka v srednji intenzivnosti (ob zelo lahkem teku bolečin ni). Opazil sem tudi, da me v kolenu večkrat špika v službi (sedeče delo) med sedenjem.
Vse bolečine pa so take, da me ne prisilijo k prekinitvni treninga (so znosne, bolečina ni zelo ostra) in izvenijo če za nekaj dni prekinem z dejavnostjo.
Splošna zdravnica mi svetovala, da naj pač ne tečem. Toda gre za moj hobi, ki ga imam zelo rad.
Lp, Robi
Spoštovani,
opisali ste kar nekaj različnih lokacij bolečine, katerim je zelo verjetno skupni imenovalec – PREOBREMENITEV. Mislim, da bi se lahko vsaj del Vaših težav z ustreznim zdravljenjem bistveno zmanjšal ali celo odpravil. Priporočam Vam pregled pri zdravniku, ki se ukvarja s kolenskimi poškodbami, saj je potrebno najprej ugotoviti, kaj je v (ali v okolici) kolenu narobe.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih