Koleno
Pozdravljeni!
Stara sem 28 let. Že približno dve leti imam težave z levim kolenom. Kolikor pomnim, nisem imela nikoli nikakršne poškodbe.
Začelo se je z rahlim bolenje dvakrat na mesec. Tolažila sem se z mislijo, da se morda nisem spočila in je to ene vrste signal.
Nato je bolečina bila vedno bolj pogosta. Čez kakšne pol leta sploh več nisem vedela, kakšen je dan brez bolečega kolena. Zato sem se odpravila k ortopedu. Rtg kolena ni pokazal kakšne poškodbe oz. obrabe. Hodila sem na terapije, kjer so mi v koleno “pošiljali” elektromagnetno valovanje. V teh dveh tednih se je stanje izboljšalo. Ob ponovnem pregledu, mi je ortoped svetoval, naj uživam tablete za obnovo hrustanca. Tako sem si izbrala kapsule iz hrustanca morskega psa (upam, da poznate). Po enomesečni kuri ni bilo nič bolje. Sedaj je preteklo tri mesece od terapije in bolečine so ponovno vsakodnevne.
Sedaj se je pojavil še drug problem. Ob naporu kolena (kolesarjenje), dobim na notranjem delu kolena podpludbo. Zagotovo nastane pri naporu! Dvakrat preverjeno.
Moja bolečina v kolenu ima center na zunanjem delu in se pekoče širi v notranjost.
Prosim za čimprejšen nasvet kaj storiti, saj imam zelo rada naše prelepe planine (le hoja, ne plezanje), ki bi jih rada ponovno obiskala in zaživela brez vsakodnevnih bolečin.
Hvala za Vašo prijaznost.
Lep pozdrav!
Taši
p.s:Indeks moje telesne mase je 24.77.
Pozdravljena!
svetovala bi vam čimprejšnji obisk pri fizioterapevtu, ki ima cyriax ali Maitland specializacijo. Z temeljitim pregledom bo ugotovil stanje mehkih tkiv vašega kolena, da se končno ugotovi kaj vam povzroča težave. Na osnovi pregleda vam bo lahko fizioterapevt izbral tudi ustrezno terapijo, ki vam bo pomagala.
Hlajenje z ledom vam odsvetujem. Če je koleno rdeče, vroče, oteklo n boleče bi vam svetovala, da daste nogo pod mrzlo tekočo vodo ali pa zmočite risačo in si jo povijete okoli kolena. Če koleno ni toplo, si ga nikakor ne smete hladiti.