Koleno
Pozdravljeni!
Prejšnji teden sem nerodno stopila pri hoji po stopnicah navzdol- zadnji dve stopnici se preskočila. Takoj nisem občutila nobenih bolečin sam rahlo je bilo neprijetno. Zvečer pa so se bolečine stopnjevale. Odšla sem k osebnem zdravniku, ki mi je napisal napotnico za travmo. Koleno je bilo vidno otečeno. Bila sem na RTG, kjer ni bilo zanesljivih znakov za svežo poškodbo skeleta. Z bandažo kolena sem odšla domov.
Ker pa bolečine v parih dnevih niso prenehale, sem se vrnila k zdravniku. Njegova ST. :
koleno rahlo otečeno, brez izliva, ligamenti čvrsti, boleča je zunanja sklepna špranja, Lachmanov test negativen.
Priporočal mi je počitek brez večjih obremenitev in počitek.
Še danes po več kot tednu dni čutim bolečine v kolenu, tudi v mirujočem stanju, občutek mravljinčenja, pri hoji so bolečine še večje.
Omenil je tudi, da je možno, da imam prirojeno napako kolena, in da bomo po mesecu dni ko pridem zopet na kontrolo videlo ali se je stanje izboljšalo. V nasprotnem pa bo opravil artroskopijo.
Stara sem 28 let in nikoli še nisem imela nikakršnih težav s koleni.
Zanima me vaše mnenje glede na celotno situacijo.
Hvala in LP
Vsekakor se strinjam, da je potrebno nekoliko počakati. V tem času bi bilo smiselnbo opraviti vodeno fizikalno terapijo za koleno, ki bo gotovo pripomogla k zmanjšanju otekanja, z izvajanjem ustreznih vaj za kvadriceps se bo tudi ohranila ustrezna mišična moč. V kolikor se težave po mesecu dni ne bi umirile bi bilo smiselno razmisliti o artroskopiji, saj je glede na mehanizem poškodbe možno, da ste si poškodovali meniskus.
mag. Martin Mikek, dr.med.
Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe
Tel.: 080 8778