KOLENO
Spoštovani,
navedeno pomeni, da so pri pregledu videli 8 x 8 mm veliko področje na Medialnem Femoralnem Kondilu (MFK – notranjem končnem delu stegnenice), kjer je sklepni hrustanec stanjšan do in čez polovico debeline.
Priporočam eno izmed regenerativnih vrst zdravljenja – prejejte injekcij plazme bogate s trombociti, najbojše v kombinaciji s hailuronsko kislino in/ali prejetje injekcije izoliranih matičnih celic iz podkožnega maščevja ali iz kostnega mozga.
Spoštovani
Hvala za vaš odgovor
Imela sem namreč rekonstrukcijo kriznih vezi na kolenu in med operacijo mi je bilo ugotovljeno še to imam pa eno vprašanje, ali je normalno da imam med hojo ves čas občutek trde noge, zadebeljeno in nekoliko vijolični spodnji del noge danes je sicer komaj 5 dan od operacije ampak res zelo težko hodim?
Spoštovani
Hvala za vaš odgovor
Imela sem namreč rekonstrukcijo kriznih vezi na kolenu in med operacijo mi je bilo ugotovljeno še to imam pa eno vprašanje in sicer imam zelo veliko oteklino kljub nenehnemu hlajenju sklepa in občutek trde noge med hojo komaj se postavim na noge danes je 5 dan od operacije vem da traja nekaj časa da se to normalizira ampak me vseeno zanima koliko časa bo prisoten ta občutek in pa oteklina?
Spoštovani,
prosim.
Če imate zelo veliko oteklino, je ta lahko posledica izlite krvi v sklep. V takšnih primerih je pogosto potrebno kri s punkcijo odstraniti. Priporočam predčasen pregled v ustanovi, kjer ste bila operirana.
Oteklina lahko po takšnih operacijah postopoma izzveneva tudi več kot 3 mesece.