Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca koleno

koleno

DOBER DAN!

Nenadoma me je začelo boleti desno koleno.Boli me že od nedelje, bolečina je tako močna, da me boli ob vsakem premiku, hoji tudi .ko ležim.Bolečina poneha samo za trenutek, če dobim pravi položaj, to je, če imam nogo skrčeno v sedečem položaju .
Pred petnajstimi leti sem z otrokom v naročju padla na to koleno, takrat sem imela bolečine, nato pa do pred dveh let nič. Pree dvema letoma me je zdravnik poslal na slikanje, ki pa ni pokazalo nič, kot da je vse v redu. Sedaj pa je bolečina močnejša kot pred dvema letoma.
Lepo prosim za nasvet!

Lep ozdrav
Varja

Najbolje bo, če obiščete vašega zdravnika, da bo koleno pogledal. Od pregleda je namreč odvisno nadaljnje ukrepanje (analgetiki, fizioterapija, pregled pri specialistu). Kajti težave, ki jih naštevate, lahko povzroči veliko vzrokov.

Spoštovana gospa Varja!

Najprej kratek opis bolečinskih stanj na področju kolena:
– Pri nenadnih zasukih v kolenskem sklepu se lahko nategnejo vezi ali natrga meniskus. Pri strganem meniskusu se lahko hrustančni delček ujame med sklepni površini – kolenski sklep ostane začasno vklenjen v položaju
– manjše poškodbe sklepa povzročijo vnetje sklepne sinovijske membrane
– ponavljajoči gibi, ki jih izvajamo kljub bolečini, lahko izzovejo vnetje tetive pod pogačico
– bolečina lahko nastopi tudi pri artritisu.
Vsekakor bi bil dobrodošel opis, ali je bil ob zadnjem poslabšanju izveden sunkovit gib, ali je bilo koleno izpostavljeno ponavlajočim se gibom, ali je belo pritiskano ob podlago (klečanje).
Gotovo ste poizkusili eno od protibolečinskih zdravil, ki se jih kupi v lekarni. Za koliko časa vas je zdravilo odrešilo bolečine? Ste morda že poizkusili z masažo z ledom? Ali imate ob tem zvišano telesno temperaturo? So bila v rodbini pogosta obolenja sklepov? Kakšen poklic opravljate?

Vprašanja, kot ste opazili, kar dežujejo. S pomočjo vaših odgovorov se bova lahko lažje približali uspehu – to je umiritvi bolečine.

Lepo vas pozdravljam in srečno.

Danica Rotar Pavlilč, dr. med.

New Report

Close