Najdi forum

Pozdravljeni,

prosim za razlago radioloskega izvida in sicer MR desnega kolena:
Minimalni izliv. Nakazana Bakerjeva burza.
Miniskusa v mejah normale.
LCA je zadebeljen, difuzno zvišane intenzitete signala in se le delno dferencira v obmocju femoralnega nasadišča, v okolnem delu femorja je pristoten dokaj izrazit kostni edem:stanje po distenziji-suspektan parcialna ruptura.
Mnenje:SUSPEKTNA PARCIALNA RUPTURA LCA.

Naj dodam se, da me se 6 mesecev “po poskodbi”, katere dejansko ni bilo, koleno boli. Prve bolecine so se pojavile 1.7.06 po celodnevni hribovski turi pri hoji navzdol in potem 22.8. 06 pri pocepu, ko je bila bolecina tako huda, da sem morala pri hoji uporabljati bergle, ki sem jih lahko opustila sele po 2 mesecih. Moje stanje je od takrat veliko bolje, skrbi pa me bolecina, ki ni sicer vec tako huda, ampak kljub ojacanimi misicami se vedno prisotna in ne vem kaksna bo, ko bom ponovno poskusila s hojo v hribe, badmintonom, aerobiko, kolesarjenjem, smucanjem in vsemi ostalimi aktivnostmi, s katerimi sem se se pred kratkim lahko ukvarjala.
Naj se omenim, da me zadnje mesece boli tudi levo koleno, vcasih celo bolj kot desno.

Moja travmatolginja mi odsvetuje oprativni poseg.
Osebna zdravnica pa je mnenja, da mi lahko poskodovane vezi, zagrenijo zivljenje v starosti (stara sem 32let), ko bom lahko imela obrabljeno koleno.
Kaj menite vi in kaj svetujete, da lahko poleg redne in intenzivne telovadbe se lahko storim?

Prav lepa hvala za odgovor in se naprej uspesno in dobro delo.
Marina

Spoštovani,

izvid magnetne resonance (MR) ima polno vrednost le v kombinaciji s kliničnim pregledom, tako da ni pametno delati zaključkov samo na osnovi MR izvida. Verjetnost, da je prišlo do pomembne poškodbe sprednje križne vezi BREZ poškodbe je zelo majhna.
Vaše težave bolj govorijo za problem v pogačično-stegneničnem delu sklepa, kjer je neoperativno zdravljenje (predvsem okrepitev štiriglave stegenske mišice) pogosto uspešnejše od operativnega.
Priporočam Vam pregled pri kirurgu ali ortopedu, ki se usmerjeno ukvarja s tovrstnimi poškodbami, saj je treba stanje najprej popolnoma razčistiti, šele nato pa usmerjeno zdraviti.

Lep pozdrav,
asist. mag. Iztok Pilih, dr. med.
specialist kirurg

Prosim za pomoč oz. napotek in sicer;

Opravil sem UZ stegenske mišice desno in sem dobil naslednje mnenje radiologa:

Najbrž gre za stanje po distenziji, saj je struktura pregledanih mišic normalna, rupture ni. Patološke tekočinska kolekcije ni. Žilje je v redu.

Ko mi je fizioterapevt pregledal ta izvid mi je dejal, ker igram nogomet, da lahko pričnem z treningi in tekmami. Včeraj, nedelja, sem odigral 30 minut tekme in me ob hitrem teku in eksplozivnih štartih prav nič ni bolelo, ko pa sem podal žogo pa me je spet vsekalo v mišici in nisem mogel več tekati. Ko se mi je noga ohladila pa me je spet zelo bolelo.
Danes pa me začne boleti desna zadnja stegenska mišica, ter leva zadnja. Ob dotiku je oz. so bolečine hujše.

Obstaja možnost da mišice niso natrenirane in so utrujene oz. preslabe in me zaradi tega čedalje bolj bolijo? ( desna me tako boli ob naporu kot če bi me krč držal) Pomaga mogoče fitnes, kaki vitamini, proteini?

Kaj naj storim?

Prosim za pomoč, napotek ipd… Hvala

Spoštovani,

ker je preteklo že nekaj tednov od poškodbe, bi vas prosil za opis trenutnih težav.

Lep pozdrav

Mitja Kozic

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close