Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja kolektivno zavarovanje

kolektivno zavarovanje

Spoštovani!

Zaposlena sem šele nekaj mesecev. Mami me je opozorila na možnost nezgodnega zavarovanja pri podjetju. Ker moram pridobiti nekaj osnovnih informacij o kolektivnem nezgodnem zavarovanju, sem se obrnila na vas. Čisto na kratko me zanima:
-zavarovanje plačuje podjetje in ali je to z njihove strani obvezno?
– gre za 24 urno zavarovanje v primeru nezgod ali isključno na delu, na poti …
– verjetno se s tem ukvarja vsaka zavarovalnica (območje Maribora) ali katero priporočate?
-kakšno dodatno zavarovanje mi priporočate, če ne pride do kolektivnega zavarovanja?

Hvala za pomoč in lep pozdrav!
Tinka

Kolektivna nezgodna zavarovanja so glede na večje število zaposlenih ugodnejša-Popusti.Jih pa je več vrst.Lahko so takšna,da imajo zavarovanci kritje 24ur kjerkoli,malo cenejša pa so zavarovanja,kjer je kritje v službi,na poti na delo in na poti z dela.
Podjetju plačilo le tega ni obveza.Če pa zavarovanje plačuje podjetje, pa je to vam boniteta,za kar pa boste morali plačati dohodnino.
Ponavadi kolektivna zavarovanja nimajo kdovekako dobrega kritja,zato bi bilo pametno,da si plačate takšno zavarovanje,kjer boste imela visoko kritje.
Zavarovalnic je veliko-14.,nekatere pa imajo odlične nezgodne programe.
-Merkur,Grawe,Generali……..
Za nasvet pa se lahko kadarkoli javite.

Lepo pozdravljeni, Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close