Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina kolčna displazija ???

kolčna displazija ???

Mi smo imeli enkrat psa (mešančka) večje rase bil je tudi tak po domače rečeno bajs… Skratka med odraščanjem se mu je pojavila neka težava z zadnjimi tacami. Težko se je usedel in tudi težko hodil. Psu mislim da še ni bilo eno leto. Ne spomnim se če nam je veterinar rekel da ima displazijo, vem da je bilo nekaj hudega. No veterinar nam je rekel da je edina rešitev da damo psa na operacijo, druga malo bolj kruta “rešitev” pa je da ga uspavamo. Psa nismo dali na operacijo in tudi ga nismo uspavali. Po nekaj časa je pes začel normalno hodit. Nobenih težav več! Tako da upanje umre zadnje!

Upam, da si vmes že bil pri veterinarju s psom.
Kje ste ga nabavili? Pri tako mladem psu bi lahko bila tudi pasja kuga, sploh če gre za psa sumljivega izvora.
Lahko je tudi natrgana vez, kar se lahko stopnjuje v pretrgano vez in sledi operacija.

Nisva bila še pri veterinarju – greva ta teden. Pes pa ni sumljivega izvora, niti rejec. Tudi starši mladiča so negativni na HD in ED, čeprav vem, da to ni garancija, da bo tudi mladič brez. V času kar je mali pri meni, sem max. pazil nanj, i nimam ideje kje inkako bi se lahko poškodoval (vezi). Isto je dal skozi vsa potrebna cepljenja do danes…

Naš pes je star 1 leto šepati je začel pri okoli 6 mesecih je male pasme in je bil danes uperiran.
Ves čas cvili in ima kar hudo ampak upajmo da bo s tem bolje.
Slikanje in operacija sta skupaj stala 400€ kar je dokaj poceni

Odgovor na objavo uporabnika
Dog person, 09.10.2020 ob 17:44

Naš pes je star 1 leto šepati je začel pri okoli 6 mesecih je male pasme in je bil danes uperiran.
Ves čas cvili in ima kar hudo ampak upajmo da bo s tem bolje.
Slikanje in operacija sta skupaj stala 400€ kar je dokaj poceni

A vaš kuža je imel displazijo kolkov? In operacijo? Če da, koliko časa ga je bolelo? Moj je bil operiran 3 dni nazaj. Boli ga kr precej (kljub protibolečinskim) tako da imava zaradi tega težave z lulanjem in kakanjem.

New Report

Close