Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Kolaps zalivk v nosecnosti

Kolaps zalivk v nosecnosti

Pred dvema letoma in pol sem se odlocila temljito oskrbeti svoje zobovje. Stare amalgamske plombe so bile dotrajane vse po vrsti, osmice nedotaknjene. Vse zalivke so mi zamenjali z belimi. Imam zelo natancen ugriz, zato so zalivke na kocnikh vedno delale probleme ne samo meni, temvec tudi zobozdravniku, ki jih je obdelal z veliko natancnostjo.
Pred enim letom sem rodila sina, ki ima mimogrede zdaj ze 12 zob. Med in po nosecnosti sem zelo pazila na prehrano in higieno, a temu navkljub…Od te epizode dalje imam strasne tezave z zobmi, ki jih prej nikoli nisem imela. Na veliko so mi pokale plombe vecinoma na kocnikih (6,7), zalivke so kar odstopile po robu od zoba – dekalcinacija kot je rekel zobozdravnik. Letos so se tezave z dekalcinacijo umirile, ker sem tudi nehala dojiti.
V enem letu pa sem tako zamenjala 8 zalivk in vsakic izgubila malo zoba, izgubila en zivec in na enem zobu so mi morali narediti krono (!!), ker zoba za ponovno zalivko ni bilo vec dovolj. Imam pa zdaj zelo obcutljive zobe in zob s krono mi z bolecino seze v uho. Neznosno.
Razocarana, potrta, zalostna nad celotnim dogajanjem – se bojim sploh razmisljati o se enem otroku. Bom potem brez zob?

Spoštovana tridesetletnica!
Prosim razmišljajte o drugem otroku! Obstajajo različne vrste materialov in postopkov za trajno in estetsko rekonstrukcijo zoba. Navajate, da ste imela amalgamske plombe in da ste jih zamenjala. V določenih pismih sem odgovarjal na podobna vprašanja. Zato vas prosim, da jih poiščete in preberete!
Lep pozdrav!
Korošec Hrvoje, dr.stom.

New Report

Close