Jaaaa, tale Medcoll je super:) Kupila sem 2 škatli, ki sem ju že skoraj porabila, tako da je čas za nov nakup.
Imam pa še eno prošnjo in hkrati nasvet:)
Preden sem kupila prvič sem jim pisala, če je možen kakšen popust in so mi odobrili 10% popusta za prvi nakup.
Tako, da vam svetujem, da jim pišete, so zelo prijazni:)
Kontakte dobite na njihovi strani http://www.medvital.si
Sedaj pa h prošnji:) Če bo katera dobila popust in bo naročala, iz okolice Kranja, bi prosila če se lahko priključim naročilu. No tudi v Lj se pripeljem:)
Če bo katera, prosim za kontakt v ZS.
Hvala:)
Tudi jaz sem prejela reklamo in že naročila preko njihove spletke… sporočim, ko/če opazim kakšne rezultate[/quote]
Kot obljubljeno, se javljam glede Cemio Gamsa: Moram reči, da sem zelo zadovoljna in kar malo presenečena, da deluje – pri teh stvareh nikoli ne veš.. koleno, ki me je zaradi poškodbe pri teku bolelo, je sedaj v veliko boljšem stanju, sedaj grem večkrat lahko teč in koleno zdrži.. še vedno seveda pazim, da ne pretiravam, ampak razlika je res očitna. Sedaj sem naročila še paket za očeta, da še on sproba, saj ima težave s sklepi. Definitivno priporočam, enostavno za naročit in za jemat – ena kapsula na dan in to je to. Upam, da še komu pomaga.. LP
Živjo, se javljam po nekaj mesecih.. Naročila sem za mamo, ki Cemio jemlje cca 2,5 meseca.. Pravi, da ji zelo ugaja in da opazi izboljšanje.. Sklepi niso več toliko zakrčeni, lažje jih razgiba in tudi bolečine ne čuti več. Zdaj sva videli, da imajo na spletni strani božično akcijo s popusti, tako da sva naročili še za očeta, mu bova podarili za praznike 🙂 Hvala za nasvet in se še kaj javim, LP
Uff, čas me prehiteva, ne morm verjet, da je že marec! U glavnem, sporočam, da je oče navdušen nad Cemio kolagenom in ga redno jemlje, zdaj že tam nekje dva meseca. Bolečine so manj intenzivne, sklepi bolj gibljivi in manj zakrčeni.. Imam plus pike, ker sem mu naročila hehe. Je probal že marsikaj, pa pravi, da mu to do sedaj najbolj ustreza. cekarka, kako je pri vas?
Kolagen je lahko uporaben za nekoga za drugega pa ne. Jaz prisegam na naravne vire kolagena. Drugače pa sem prebrala, da so dobri izdelki, ki spodbujajo tvorbo kolagena, ponavadi na njih piše PRO COLLAGEN. Vir: http://www.virmodrosti.com/prehrana/kolagen-in-nase-zdravje-kaksna-je-resnica/
Jaz sem uporabljala nekaj variant teh kolagenov v prahu ampak nisem opazila nobenih sprememb.
Prvič, izdelek Cemio vsebuje res zelo majhno količino kolagena na kapsulo in drugič, vsebuje kolagen tipa I in II, ki je predvsem namenjen sklepom.
Torej za kožo in lase je potreben kolagen tipa I in III, ki predstavljata 90% vsega kolagena v telesu.
Kolagen je sestavljen iz 19 aminokislin, kar pomeni, da ob uživanju kolagena moramo telesu zagotoviti praktično celoten spekter aminokislin, če želimo, da bo telo iz danega vnosa sintetiziral sebi lasten kolagen.
Z leti upada tudi presnova, enako kot kolagen. Če je to pri 40 že 25%, je pri 60 preko 50%.
Zato je poleg kolagena potrebno uživati tudi kvalitetne beljakovine in spekter 20 aminokislin, ki so zapisane v naši genetski kodi, s čemer boste zagotovili, da bo aminokislinski bazen v telesu na zadovoljivi ravni in da bo telo sposobno zgraditi sebi lasten kolagen.
Telo najprej razgradi vse beljakovine na aminokisline in šele nato ponovno zgradi beljakovine, ki jih potrebuje. Torej, če manjka samo ena aminokislina, kolagena ne bo, kljub njegovemu uživanju kar je vezano na zmožnost absorpcije oz. prebave, če vam manjka prebavnih encimov potem tudi zaužite beljakovine in kolagen ne boste razstavljena na aminokisline in posledično bo presnova močno okrnjena (to posebej velja za po 50 letu).
In če vaše črevesje ni v optimalni funkciji, bo spet trpela presnova. Brez kompleksne sestave mineralov (najboljša izbira so morske rjave alge) pa tudi ne bo prav uspešno.
Če bi naša koža res bila rešena samo z “eno kapsulo” bi to sicer bilo super, a tako zlahka ne gre. Vendar sedaj veste kje in kako začeti za resničen učinek, tukaj!.
Kaj pa ta kolagen od Malince: Vaš link? Se mi zdi, da ima ona drugače dobre izdelke, samo tega pa še nisem probala.
Preberite post pred to “epp” objavo! Izdelek vsebuje zgolj 3 aminokisline in to v odmerku 50 mg na kapsulo kar je praktično nič. Izdelek NE vsebuje beljakovine kolagen, sklicevanje na lastno produkcijo v telesu pa je zavajajoče, saj slednje ne bo odvisno od izdelka niti z njegovo uporabo potencirano.