kokosova mast
Živjo,
tista ,ki ju jaz kupujem, je na sobni temperaturi skoraj tekoča, v hladilniku se pa strdi. Nahaj se v plastičnem kozarčku, (pozabila sem ime firme) sama kupujem bio varianto. Ima jo jo v vseh bio trgovinah. Je zelo dobrega okusa in jo uporabljam na vse možne načine. Ta mali jo ima rad celo kar tako na žlico, ker ima okus po kokosu.
Za peko jo samo nekoliko časa pustim odzunaj, če se mi pa mudi jo v lončku na štedilniku na hitro stopim. Pecivo je z kokosovim oljem veliko bolj okusno kot z margarino (vsaj za moj okus).
sama kupujem v intersparu v lončku, kot je pakirana margarina, ali pa tisto v kocki, ima pa že narejene rebre kot pri čokoladi. samo jaz ne kuham nič drugače za otroka kot za naju z možem in je tista rebra /kocka dovolj. še vedno pa večinoma kuham na olivnem olju. ocvrte hrane pa ne delam, saj otrok ne sem tudi jajc, kuham pa kot sem že zgoraj napisala za vse enako.
ja mroda je rešitev za tebe v drugi temi o neješčnosti otroka v tem, da skuhaš za vse enako.
a, ja pire kropmirja ne delaj z allernovo, raje dodaj samo kokosovo mast in ga stisni, tako delam jaz, pa špinačo tudi ko boš delala ne dajaj mleka, samo začimbe je dost boljša kot z tem mlekom.