Najdi forum

Pozdravljeni!
Močno upam da se bo med vami našel nekdo,ki mi bo znal svetovati.Ugotovila sem namreč,da se moj partner drogira.Skupaj sva že 15 let in to se je začelo par let nazaj.Odkar on ve da vem,se me izogiba.Na začetku ni priznal,naposled pa je rekel da je res.Imava otroke in nevem kako naprej.Res je da sva imela veliko težav zaradi nezaupanja…ali te to lahko privede do tega,da uničiš življenje na tak način?Ne živiva več skupaj.Vedno nosi sončna očala,smrka ,zenice so ali široke ali čisto majhneKakšne so zenice po uživanju koke?kakšne po travi?Imam milijon vprašanj.Kako se obnaša človek pod vplivom koke ker mene je strah,da nebi storil nečesa za kar bi mu bilo potem žal.En čas trdi,da nas ima rad,potem,da nas bo pobil…skratka ,ne morem več.Za vse so krivi drugi in nikoli on sam.Kaj mi svetujete,kaj naj storim?Ali je pri koki(snifanje)overdose?Kako se odraža na telesu?kakšne so posledice?
Hvala vam za vsako informacijo

Spoštovani!

Težave z nezaupanjem, ki jih omenjate, se bodo z drogo samo še stopnjevale. droga težave, ki jih posameznik že tako ali tako ima – gledano na dolgi rok- samo še potencira. Glede na to, da imate otroke je v prvi vrsti pomembno to, da jim omogočite, da živijo v koliko toliko varnem okolju. Pravite, da ne živite več skupaj, morda je tako bolje!Predlagajte mu, da se obrne po pomoč. Zdaj ko veste, da se drogira je pomembno, da na nek način ukrepate- če se boste delali kot da ni nič boste na nek način dali soglasje drogiranju.

Še glede kokaina. Kokain je droga, ki zelo zasvoji človeka, je droga, ki zahteva veliko denarja in je droga, ki je v določenih krogih ljudi zelo sprejemljiva. Če drogiranje traja že več let, če opažate tudi osebnostne spremembe je malo verjetno, da se bo vaš mož sam odvadil jemanja. vpršanje je tudi, kaj sploh uživa, je prisoten tudi heroin? Čeprav o overdosu pri kokainu ne govorimo, ima številne škodljive posledice, ki se poznajo tako na telesnem nivoju (uničue možganske celice, razjeda sluznico, vpliva na srčno-žilni sistem…), duševnem nivoju (čustveno področje, manipulacije…) in nenazadnje na duhovnem področju (smisel življenja, praznina, ne zmožnost razvijanja lastnih potencialov, na nek način počasno umiranje v sebi).
ne vem, če je že pravi trenutek, da bo vaš mož spremenil svoje življenje, včasih je potrebno veliko zunanjih motivatorjev (partner,otroci, izguba službe, kazniva dejanja…) Če vi želite kakšno smernico in če želite pomoč zase se oglasite, pomembno je, da poskrbite zase! Srečno!

Lep pozdrav! Suzana Društvo Projekt Človek Tel:059 711 796

New Report

Close