ko ste šli v tujino
…smo na tem da se letos še drugi del družine preseli v tujino. Kako ste uredili glede pošte, pooblastil, davkarije, naslova bivališča in še en kup stvari ki nas čakajo.
Nepremičnino bomo oddali ali prodali, avto bo registriran zaenkrat še pri nas.
Kako je s prijavo/odjavo na davčni, zdravstvo, pošta priporočena, sociala, otroški dodatki….
Imam polno glavo kaj vse je potrebno narediti, pa sploh ne vem kje začeti.
Mož in sin imata pogodbo za delo za nedoločen čas, stalno prebivališče,mene služba še ne čaka. Mlajši sin je še mladoleten in gre v tujini v srednjo šolo.
Zivjo!!
Dursu je po pravilih treba delo v tujini prijaviti, vendar vsi tega ne pocnejo. Jaz sem in so mi odobrili da nisem vec davcni rezident v Sloveniji in mi ni treba nic davkov placevati, nekateri pa sploh ne prijavijo. Je tvegano a odlocitev je vasa. V dobro vam gre to, da gre cela druzina, v slabo pa to, da imate v lasti se vedno hiso in registriran avto, kar vas lahko kvalificira za davcnega rezidenta….
Prebivalstvo lahko na ambasadi (ce jo imajo kamor odhajate) odjavite ali prijavite kadarkoli in ne stane nic, stalnega prebivalsisca v drzavah kot so Anglija, Irska itd ne potrebujete in lahko npr slovensko odjavite in registrirate zacasno v tujini brez problemov.
Ce zelite prejemati otroski dodatek v Sloveniji predvidevam da boste morali placevati tudi del davkov? Za zdravstvo lahko na zacetku imate kar nase, oziroma evroposko kartico, samo to ni prakticno za dolgi rok ker pokriva samo nujne primere. Najbolje da si cimprej uredite zavarovanje v drzavi v kateri boste bivali. Obicajno (ne vem kam greste) obstajajo popusti za druzine.
Upam da kaj pomaga. Ce bi povedali v katero drzavo greste, bi mogoce lahko dobili bolj podrobne informacije, tako pa samo bolj na splosno…
Oj!
Tujina, mogoče tudi meni lahko kako pomagaš z informacijami? Z družino se mislimo seliti v Anglijo. Kaj je potrebno urediti? Vem, da ne rabimo nobenega delovnega dovoljenja. Zanima me tudi glede rezidentstva? Imam tudi lastno stanovanje, kjer bodo po naši selitvo v njem živeli moji starši. Avta pa ne bomo imeli registriranega pri nas, kot gospa, ki je pisala pred menoj.
Preselili se bomo na Dansko. Ko bo celotna družina gor, v Sloveniji ne bomo imeli nič, ker bomo vse prodali in niti ne bomo imeli začasnega ali stalnega bivališča tukaj. Po tej logiki v Slo ne bomo obstajali. Ali pač?
V Sloveniji odjavis bivalisce in prijavis naslov v tujini kot novo stalno prebivalisce, da ti posljejo za volitve, ipd. To je to.
V Sloveniji boste vedno obstajali 🙂 Ze zato, ker ste drzavljani.
Za Dansko ali Anglijo vam ne znam podrobneje nic povedat, ker tam sama nisem nikoli zivela. Kaj boste storili z dursom je pa od vas odvisno.
V angliji izberes doktorja v blizini in on ti bo vse povedal.Isto dentista ki pa niso vec zastonj.Solanje je obvezno do 16 leta in zastonj. Avto moras registrirat po enem letu isto moras naredit angleski izpit za avto.Davki se trgajo od place avtomaticno.Place v oglasih so navedene v letni dohodek predno so odtrgani davki.Davki so visoki v UK na primer obvezna drzavna taksa je 25 penijev na funto potem je VAT na vse kar kupis okrog 19%potem je obcinska taksa,moja v Londonski cetrti za stiri spalnicno hiso je okrog £2000 letno,potem je cestnina odvisno od velicine avta na primer moj VW T5 combi me stane £414 na leto,tehnicna£120,zavarovanje£300 potem rabis privatno penzijo ker drzavna ni dovolj in itd. Pravis da slovenske oblasti samo kradejo in goljufajo to so se naucili od anglezev ki so in se vedno kradejo iz drzavne blagajne ker imajo dostop do njih lani je negdo objavij na internetu kaj si politiki privoscijo na drzavne stroske. Eden minister je dal govor na grobom padlih Spitfire pilotov od druge svetovne vojne in ob koncu za vzor potegnil bankovec od 5 funtov ter ga slovesno potisnil v kaso za njihove vdove itd.Kasneje se je izkazalo da je reclamiral teh £5 nazaj. Kaj so sele drugi reklamirali je groza.
Dobrodosli v anglijo!
Dokler se bunite za 5£, bodite srečni. Pri nas so izgube podjetij, ki imajo močno ozadje politike po nekaj 100 miljonov €. Politiki pa dopustijo, da za te podjetja veljajo popolnoma druge norme kot za normalna. Še hujše je, kaj delajo z davkoplačevalskim denarjem (razni “projekti”). Tako da, vaši kradejo po malo že 200 let, naši na veliko 20 let, vas je 60 miljonov nas 2.
S tem ti želim samo malce razjasniti, kakšne svinjarije se dogajajo v naši deželi, ki je glede obdavčitve ena izmed najbolj obdavčenih na svetu, za državne penzije se že sedaj ve, da bodo čez 20 let tako mizerne, da se z njimi ne bo dalo preživet, za, kot praviš privatne penzije, pa nas je vedno več, ki ugotavljamo, da dokler se bo tja samo plačevalo, bodo zaupanja vredne firme, z veikmi dobički, velikimi plačami menegerjev, ko pa pride dan, ko bo treba začet izplačevat, pa me je kar strah, da bodo šla v stečaj….
Žal tako vidim to mojo skorupirano državo..
Pa lep pozdrav v VB.
Radek tu je malo nesporazuma kar se tice £5 gre se namrec za princip ta minister je dal teh usranih £5 kot ces iz svojega zepa kot za vzgled drugim za charity(prostovoljna ustanova).Ali ves da obstoja okrog 170000 charityes v angliji, tu se samo fehta.Imas prav kar se tice privatne penzije nebi zaupal privatnikom jas bi moral reci drzavne garantirane penzije kot sem placeval jas in jo uzivam sedaj peleg normalne drzavne penzije. Ta sistem spodbujajo tukaj ker moja generacija je pri tazadnjih ki se dobivamo drzavno penzijo.Toda dokler obstoja anglija bo tudi moja penzija.LP izUK
Ne ninesporazuma. Prav te razumem. Mi je vse jasno. Samo pri nas sa, glede na to koliko nas je dogajajo svonjarije, ki bi UK uničile v letu ali dveh, če bi bile toliko večje, koliko je tam več prebivalstva .
Tudi pri nas za temi skladi stoji država, samo ji ne upam zaupati…ker se bo spet nekdo pojavil, ki bo to sprivatiziral in pokradel, kar bo ostalo. In penzij seveda ne bo.
Vidim da ne razumeš, da se pri nas pišejo za tiste ki imajo denar. Tudi razpisi se pišejo tako, da ustrezajo eni ali dvema firmama…..itd…
Groza, samo biti uspešen tu, ne pomeni da si sposoben, ampak da imaš dobre veze (obstajajo pa redke svetle izjeme).
Migration Office Slovenia ima novo spletno stran: http://www.migrationoffice.eu/slovenia.
Kdo smo?
Smo specializirano svetovalno podjetje za pomoč pri preseljevanju in migracijskih postopkih. Sodelavci v naši pisarna vam bodo pomagali in svetovali pri postopkih potrebnih za pridobitev vize, kakor tudi pri vseh ostalih korakih oz. vprašanjih, ki se pojavijo ob selitvi vas ali celotne vaše družine v državo po Vaši izbiri.
Več na internetni strani: http://www.migrationoffice.eu/slovenia
test
Forum je zaprt za komentiranje.