Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo ko sladkor pade

ko sladkor pade

Mene pa zanima kaj vzamete, če vam sladkor pade?

Vzamem jabolko ali (pol rezine)30g kruha z 1 sirčkom. Po navadi mi zadošča že jabolko, da spet dvigne sladkor.

Tudi pest suhih sliv ali suhih marelic je OK.

Seveda odvisno kateri obrok je na vrsti.

Če je nizek sladkor pred malico , vzamem 30gOH v obliki hrane.
Če je pred kosilom, si privoščim do 60gOH v hrani

Če pa nimam možnosti da bi jedla, popijem 2 dcl gostega sadnega soka, marelični, jagodni ipd.

Hvala za odgovor. Sprašujem za mamo, ki ji včasih pade sladkor in potem tudi ona hitro nekaj poje ali popije. Se je pa že nekajkrat zgodilo, da ji je tako padel, da ni bila več čisto pri zavesti in sploh ni mogla več požirati. Takrat ni preostalo drugega, kot da smo klicali rešilca.

Ker gre takrat za sekunde, me zanima, če je že kdo slišal, da obstaja sladkor v obliki injekcije. Torej sladka tekočina, ki ji jo vbrizga nekdo drug. V lekarni so mi rekli, da to obstaja, vendar dobiš injekcijo samo na recept.

Jaz bi namreč rada imela nekaj pri roki, da bi ji v sili lahko pomagala tudi sama.

Če je tvoja mama sladkorni bolnik, naj si pridobi recept za te injekcije.
Seveda jo morajo v ambulanti naučiti, kako se z njimi (injekcijami) ravna.

Vendar bo bolj koristno, če bo redno kontrolirala sladkor in se tako izognila hudi hipi in nezavesti. Sladkorni bolniki moramo ob vsakem trenutku vedeti, koliko imamo sladkorja v krvi.

Ima tvoja mama aparat za merjenje sladkorja?

Verjetno že pozna znake hipe, ki jo pravočasno opozorijo, da mora TAKOJ nekaj pojesti. Če teh znakov hipe ne zazna je edina rešitev vestno merjenje sladkorja (približno 1 uro in pol po jedi).

Nočnim hipam se bo izognila tako, da bo recimo ob 2. uri zjutraj vstala in si izmerila nivo sladkorja.Če bo sladkor prenizek, bo nekaj popila ali pojedla.

Jesti pa mora čez dan redno na 3 ure ! In seveda dovolj OH, ne preveč in ne premalo OH! Če bo premalo OH, bo spet nizek sladkor.

Ja, ima aparat za merjenje. Ampak včasih je trmasta kot otrok, boji se, da bi sladkorja imela preveč in si potem včasih da preveč insulina. Sicer zazna znake, da ji je sladkor padel ampak včasih se zgodi, da kaj poje res zadnji trenutek. Ona namreč reče, ja zdi se mi, da mi je sladkor padel in si ga hoče na vsaK način najprej izmeriti in šele potem gre jesti. Včasih gre za las, saj jo že zanaša, ne vidi več dobro ampak kljub temu je trmasta in si kaj dosti ne da dopovedat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close