ko skeli pa je "vse v redu"
Ze kar nekaj casa, ko pijem vodo (bolj hladno) me zaskeli vedno na istem mestu. Ko sem nedolgo nazaj pojedla koscek cokolade me je na drugem mestu neznosno skelelo se vsaj eno uro po tem, ko sem koscek ze pojedla. Ko si cistim zobe z nitko me vedno na istem mestu (med 4 in 5 spodaj) boli, ko poskusam dati nitko ven. Opazila sem da se mi nitka celo zatakne pri dviganju navzgor (kot bi imela kaveljc). Bila sem na slikanju in zobozdravnik pravi, da je vse v redu. Da moram paziti na pravilno scetkanje in to je vse. Razen tega pa cutim tudi slab zadah. Kako se resiti vsega vsaj tako da je relativno nemotece, ce se ze ne da povsem?
Vnaprej hvala za odgovor.
Lep pozdrav!
Spoštovana Katarina,
vse kar opisujete govori o tem, da je na enem od omenjenih zob karies v medzobnem prostoru. Karies je lahko zelo majhen in se na navadnem posnetku ni videl npr. zaradi prekrivanja zobnih kron. Za potrditev kariesa ponovite slikanje zob v drugačni tehniki (tehnika zagriza oz. slikanje zobnih kron). Težko verjamem, da z nepravilno tehniko ščetkanja poškodujete medzobni prostor do te mere, da se zobna nitka trga.
Težava bo izginila, ko bo karies odpravljen, tako da je potrebna sanacija zoba, predhodno pa zelo natančna diagnostika, da zobozdravnik ugotovi, kateri zob je potreben popravila.
Lepo pozdravljeni!