Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Žalovanje in slovo KO SI MISLIŠ DA TE NIČ VEČ NE PRESENETI!!

KO SI MISLIŠ DA TE NIČ VEČ NE PRESENETI!!

Hvala, TT-D in petra za spodbudne besede in za izkazano razumevanje.Tudi jaz mislim, da tvoj mož, TT-D, ni imel slabega namena in da je celo mislil, da bo to tudi tebi v tolažbo, da se je spomnil na vajine skupne trenutke in da ni prebolel izgube svojih prvih dveh otrok. Najbrž je na ta način tebi želel sporočiti ravno to, da vas ima vse tri še naprej rad, čeprav ni več s tabo. Jaz ga ne bi tako obsojala, še več, mislim, da zelo trpi.

Ja, najina situacija je drugačna, ker je Tomaž najin skupni otrok kot je bil tudi angel, ki sedaj živi v njem. Ko mi reče: “Mami, ti si ful ful moja.” in me pogleda s tistimi iskrenimi očmi, vidim v njih oba moja otročka. Ampak če bi se takrat z možem razšla in bi on pozneje svojemu otroku, ki bi ga imel z drugo žensko, dal ime Tomaž, mene ne bi bolelo. Nasprotno, vedela bi, da je naredil tako, ker njega še vedno boli.

Draga TT-D!

Ne obremenjuj se s tem kako je dal tvoj bivši ime otroku!Tebe čuvata tvoja angelčka in verjamem da jima je hudo ko vidita kako ti trpiš!

Rada pa bi ti tudi povedala da sem bila danes zjutraj v PARKU ZVONČKOV kjer sem prižgala svečko moji deklici,ko sem malo pogledala po ploščicah z napisi sem opazila imena tvojih dveh angelčkov in jima prižgala svečko.

Prepričana sem da se vsi skupaj igrajo in naju objemajo!

Bodi močna in drži se!

hvala ti sonček. Danes 16.07. bi ilo glih dve leti in pol od smrti mojih dveh angelčkov. In res hvala ker si prižgala svečko.

Tudi jaz verjamem da se naši angelčki igrajo skupaj.

Ne, nisem ga zgubila. Ampak to se ne pomeni, da ce si ga ti in ga jaz nisem imas pravico sodit o tem kar sem napisala. So ze kasneje druge punce/zenske napisale, da vsak pac zaluje na svoj nacin. In ce je njen bivsi moz svojega novega otroka poimenoval isto kot mrtvega, je pac za to ze imel kaksen razlog. In ne vem zakaj bi nekoga na podlagi tega kdorkoli obsojal.

Naj vsak pocne kar mu pase. Se vedno pa trdim, da puncke ni poimenoval Tjaša zato, da bi prizadel svojo bivso zeno.

Razumem, kaj je hotela Pitka povedati.
Če nimaš osebne izkušnje – vsaj podobne – lahko samo teoretično debatiraš. Čisto drugače je, ko se ti to zgodi in si čustveno s celim telesom noter v doganjanju, v bolečini.

In takrat Pikapoka slišiš imena otrok drugače. zaboli nas že, če se kakšen tuj otrok imenuje podobno kot naš! kako nas ne bi, če je to ime otroka bivšega fanta s katerim te družita dva umrla angelčka!

Nekaj je misliti, drugo je to občutiti na svoji koži.

Upam zate seveda, da ti bo ta izkušnja prihranjena. Morad pa lahko debatiraš o tej zadevi s kom, ki še nima izkušnje in je to pogovor: kako bi bilo, če bi bilo!

TT-D mislim nate.

Glih zarad tega, ker se mi to ni zgodilo lahko edina od tukaj o tem razglabljam objektivno. Ker pri vseh drugih so vpletena custva in ocitno nimate realnega pogleda na stvar. Enako je pri stvari, ko vsaka mati misli, da je njen otrok najlepsi in najpametnejsi, vsi drugi pa vemo, da se tud otroci delijo na grde in lepe in predvsem na pametne in butaste. Ampak meni je jasno, da mati svojega otroka ne more realno ocenit, vendar to se ne pomeni, da ga ne moremo tudi drugi.

Saj razumem, da je hudo in da je to najbrz najtezja preizkusnja v zivljenju, ampak treba je it naprej. Ja, se je zgodilo, ja je bilo hudo, ampak ti zivis dalje. Tukaj in zdaj. In ne mores ob vsakem otroku, ki mu je isto ime kot tvojemu zganjat sranja in ne vem kaj.

V tem primeru gre pa sploh za drug spol otroka in za zensko in ne mosko ime, kot je slo v prvem primeru. In ce njen bivsi pac na ta nacin ohranja spomin na svojega sina, bi ona mogla njegovo odlocitev spostovat, ne pa da se pocuti kot nekaksna izigrana zrtev in zraven se povdarja, da ima otroka z zensko, ki ji je prevzela moza. Nic ga ni prevzela. Kr sam je sel. Ampak to je ze druga stvar.

In mene moti to, kako je bil prvi post v tej temi sploh napisan. Cist sovrazno nastrojen proti bivsemu mozu in njegovi novi partnerici, predvsem pa sem zaznala tudi valjenje krivde na druge. Je treba najprej pri sebi razcistit.

Oh ,oh pikapoka…ne vem kaj si naj človek misli ,ko te prebira.

Pikapoka1982,
mislim, da si dovolj povedala.
Ja, imaš svoj prav. Ampak imamo ga tudi drugi. Predvsem žalujoči starši, ki nam pogovor, pisanje postov pomaga pri žalovanju. Ampak, oprosti, tvoj post …

Ja, iti je treba naprej – in gremo. Ja, živimo dalje in mogoče celo lepše in boljše tudi od tebe, ki nisi imela takšne preizkušnje.

In nihče ne zganja “sranja” – oprosti ampak beseda ni bila na mestu – kot si se izrazila. Veš, čisto normalno je, da ob imenu tujega otroka, ki mu je enako ime kot je bilo tvojemu odreagiraš mogoče tudi z bolečino. In to je NORMALNO, ker je del žalovanja in žalovanje mora biti, ker je del življenja, da lahko potem živimo naprej.

Za D. je to bil hud šok pa iz kakršnegakoli razloga se je to zgodilo.
kako je bil post napisan je stvar D. Ja, bila je mogoče sovražno nastrojena. In kaj? Tako je čutila in tukaj nismo zato, da bi analizirali poste, temveč, da bi sočloveku prisluhnili in mu stali ob strani. v tistem trenutku je imela svoj prav in mogoče ga ima zase še vedno.
Kar se tiče njenega odnosa z bivšim partnerjem pa ne moreš ti soditi. Niti ti, niti jaz ( pa sem oba srečala ), niti kdo drug. In zato tvoj stavek, da je kar sam šel – ni na mestu. Niti sanja se ti ne skozi kakšne travme, skozi kakšne preizkušnje moramo partnerji. Veš, ni vedno tako, da bolečina in trpljenje združuje ljudi – velikokrat je tudi obratno. Tako je bilo pri njima in niti ni važno kdo je šel in kdo ostal.

Na tem mestu bom zaključila. Želim ti vse lepo v tvojem življenju in mogoče si preberi knjigo Prazna zibka, strto srce, ki je namenjena ravno takšnim dušam kot si ti. Zakaj – pa boš lahko spoznala ob prebiranju knjige, če boš segla po njej.

Draga D. beri med vrsticami in pogumno zri v prihodnost.

Pikapoka, brez zamere, a tvoje pisanje gotovo ne sodi na ta forum!

To je forum staršev, ki tako ali drugače žalujemo!

Še to – je št. 1982 letnica tvojega rojstva?

Naj ti bo prihranjeno, kar doživljamo tisti, ki se na teh straneh srečujemo!

Vidka Pitka ******************************************** http://www.mojalbum.com/vidka-pitka

Ojoj, Pikakopa, da te ni sram!

In tvoj besednjak je presegel vse meje okusnega. Z njim opletaj kje drugje.

Če ne zmoreš empatije, bodi vsaj tiho!

Mislim, da ni nobenih omejitev (vsaj zakonskih) kdo lahko in kdo ne sme pisat na kaksen forum. Fora je samo v tem, da ste nekateri ze malo pateticni in pac rabite, da vam nekdo piha na vaso dusico in vam govori kako ste oh in sploh bogi. Ce pa kdo potegne z nekom drugim (v tem primeru sem se jaz zavzela za njenega bivsega partnerja, ki je pac svojo hci poimenoval Tjasa), pa kar ne sme vec pisat sem in ne vem kaksne fore. Najbolj ogabno je pa to, da druge obtozujete, da nimamo empatije. Ja jo imamo, ampak do neke mere, potem se zacne pa patetika. In ce ona svojmu bivsemu zavida novo sreco (z novo zensko in novim otrokom), potem je to njen problem in ne njegov. Ne vem zakaj se sploh obremenjuje s tem.

In zakaj te moti letnica mojega rojstva?

Kdo pa je rekel, da nas moti letnica tvojega rojstva? Pitka* je samo vprašala. Je pa res, da nam to dejansko pove, kako velik otrok si še, ki nima pojma o resničnem in krutem življenju. Upam, da tebe na čaka vse to, ker boš šele takrat dojela, kaj te MAMICE doživljajo. Ja, tako je, mamice, kar pa ti nisi in nimaš pojma, o čem govoriš. Pojma nimaš, kaj pomeni biti mamica, kaj pomeni ljubiti otroka brezpogojno, kaj pomeni materinstvo, kakšna sreča, veselje, žrtvovanje, ljubezen in prilagajanje je to, o vsem tem ne veš nič. In še vedno si upaš razlagati in soliti pamet ljudem, ki so vse to občutili in doživeli?!?!?!?!!? Prosim te, spravi se na najstniški forum in srčno upam, da ne boš nikoli pritavala več sem, ker te bo lomilo od bolečine v srcu, ki bi jo morala izkusiti na lastni koži.

Pa še to: jaz nimam žalostne izkušnje za seboj, pa zato ne razmišljam tako kot ti. Sem pa mamica in prekleto dobro razumem vse tu gor, ki žalujejo.

Ljubica draga, najprej odrasti, potem pa se postavi na realna tla, ti ne bo nič škodilo!

Pikapoka
Zakonsko res ni prepovedano oglašanje na forum, a ne vem kakšen tip bi prebiral žalostne zgodbe in potem obsojal da pišejo na forum patetiki, ki se smilijo sami sebi in samo čakajo da bodo crkljani. Veš res smo ubogi in vsi rabimo podporo ljudi, ki nas tolažijo…Tudi zate mora biti žalostno da nimaš početi kaj drugega kot da grobo komuniciraš z žalujočimi. Ne obsojaj naših dejanj in čustev, ker ne poznaš bolečine. Sem globoko v srcu malo zavistna vsem mamicam, ki imajo žive otročiče, krivdo iščem tudi drugod, ker mi le to pomaga živeti in lažje je s komuniciranjem na tem forumu, kjer me tolažijo, mi povedo da sem uboga….da krivde ne nosi nihče… itd. Res je da je zavist problem tistega ki zavida,forum pa je zato da spregovorimo o svojem problemu, kot je to storila TT-D. Usodi sem hvaležna za vse te “patetične osebe”.
TT-D: tebi pa želim veliko prijaznih ljudi, ki te razumejo.

Pikapoka ali kdo že si,
zdaj si pa že zelo nesramna. Bolje, da ti postaneš patetična, ti ne bi škodilo, kot pa nesramna in brezobzirna s svojimi izjavami.

Ne nimaš te pravice, te lahko tudi skenslamo, zato je tu moderator.
Torej debatiraj na svoj način nekje drugje. Čao, bejba!

Pikapoka alias Gumica???

No, kdorkoli že si, kaj je tebe tako razjezilo, da moraš svojo jezo stresati nad žalujočimi starši!?!

Mislim, da zdaj je pa res dovolj !! Če ne zlepa – pa zgrda !!!
Srečamo se na drugem postu tega pa zaključujemo.
Lahko tudi na način, ki ga je že omenila Frida1.

BLACKY, tebi pa hvala za tvoje besede.

pozdrav

Končno mi spet dela net. In nisem si mislila, kaj me bo vse počakalo za prebrat.

HVala vam, za vaše besede. In res je hotela sem samo še slišati vaša mnjenja glede vse moje zgodbe. Ravno zaradi tega, da bi vse skupaj lažje razumela.

Priznam me je zabolelo, močno,.. sedaj je lažje. Vem zakaj je to naredil, .. in se mi že kar malo smili. In kljub vsemu, kar mi je naredil,.. nisem več jezna nanj. Je hudo,.. ampak sem mu oprostila za vse,… zaradi sebe.

In draga Pikapoka,… verjemi živim naprej,.. sploh nisem nazadovala v življenju, ampak samo napredovala-kljub vsemu kar se mi je zgodilo.

Hvala vam za podporo in vaše misli ter odgovore. Ravno zato smo tukaj, da odpremo srce,.. za pogovor,… pomoč,… za lažje razumevanje…

Objem in pozdrav od D.-vsem.

1. Brezpogojne ljubezni ni (tud do otroka ne). In glede na to, da ste mamice in se tako hvalite s tem, bi se lahko o tem malo poucile.

2. Nisem se nic razjezila oz. kaksne podobne fore, ampak se pac nisem strinjala z avtorico tega prispevka in sem napisala, da je meni povsem normalno dejanje njenega bivsega moza. Potem sem bila napadena in sem pac se dalje odgovarjala na vase prispevke.

3. Ne se prosim povelicevat in ne vem kaj se vse, ker ste mamice in samo ve kao veste kaj je to ce imas otroka in bla , bla, bla. Rajsi se hvalite s kaksnimi drugimi zivljenjskimi uspehi, ce jih imate in ne mislite, da tiste smo tiste, ki nimamo otrok kaj manj vredne od vas, ki jih imate.

4. Pa forumi so namenjeni izrazanju lastnega mnenja, zato ne vem zakaj bi se rade znebile nekoga, ki ima pac drugacno mnenje od vas?

Pikapoka, a ti res ne veš, kje je še prava mera?

Vidim, da sem tisto letnico razumela tudi po tem, kako se izražaš, kako še vedno napadaš, kako še vedno žališ in izgleda tudi sadistično uživaš ter čakaš, kdo si bo še upal odgovarjati na tvoje pisanje!

Veš, tudi to, da si ne upaš prijaviti, mogoče celo objaviti svojega elektronskega naslova, je zame dovolj, da si mislim, kar si! Pa ne bom tega napisala, ampak si samo še naprej mislila in upala, da bo tudi Pikapoko1982 kdaj srečala tista zadeva, ki se ji reče pamet, kmečka logika ali pa samo kanček osnovnega bontona in vljudnosti!

Ne, ne moti me tvoja letnica rojstva! Pa tudi nihče se na teh straneh ne poveličuje, tudi o brezpogojni ljubezni ali pogojni ljubezni ne vemo vsega, a verjetno več kot ti. Če pa ti vse to veš in če si že kaj dosegla v svojem mladem življenje, pa napiši, da te bomo občudovali! Gotovo pa je, da pisanje in sočustvovanje nista tvoja bisera.

Vse mamice in očetje, ki se tu srečujemo, smo gotovo v življenju dosegli veliko (o tem pač tu ne pišemo) in gremo kljub preizkušnjam naprej!

Boš tudi ti lahko?

Vidka Pitka ******************************************** http://www.mojalbum.com/vidka-pitka

Sem že obvestila Primoža. Upam, da jo v najkrajšem času odstrani ali kak se že temu reče, bla, bla, bla…

New Report

Close