Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Žalovanje in slovo KO SI MISLIŠ DA TE NIČ VEČ NE PRESENETI!!

KO SI MISLIŠ DA TE NIČ VEČ NE PRESENETI!!

Ponovno se oglašam po dolgem času,…

Ko sem mislila, da sem na vse pipravljena,…. nož v srce!!

Da na kratko obudim mojo zgodbo,…(dva angelčka in obupana ostala sem res čisto sama) živela s fantom srečno – cca 9 let , rodila s 7. meseci enojajčna dvojčka TJAŠA in TJANA- oba umrla,… čez nekaj mesecev me fant zapusti z drugo,… ona malo zatem noseča,…. sedaj v nedeljo je rodila,….

in ko sem se že nekako postavila na noge,…. obup,… izvem, da sta dala punčki ime Tjaš-a. Torej isto ime, kot sva ga imela midva.

Kot bi me z nožem v srce!!!!

Povejte mi punce, a je to normalno? Ali samo jaz delam tako velik halo glede tega?

Ali je normalno, da daš drugemu otroku isto ime, kot si ga dal že prej,…. ne glede če je to punčka ali fantek? In posebno še v tem mojem primeru, … ko ti ena spelje fanta,… nato pa da otroku še isto ime, kot ga je imel z bivšo puco?

Kdo tu nima 100 pik? Jaz ali ona dva? Kaj pa spoštovanje do mene oz. najine zveze, najinih otrok???????????? Očitno ga ni!?!

Kaj sem zagrešila? Ali me res hoče psihično čisto uničiti? Dva dni nazaj pred njenim porodom, pa mi napiše sms sporočilo, kako me ljubi in da bom večno njegova tamala!!!!! Kje je tu logika?

Pa ne, da bi še bila z njim,…. nasprotno. Ampak, ko misliš da si že res vse doživel,…. te nekaj spet vrže na ta kruta realna tla.

ps. pogrešam vaju Tjaš in Tjan, rada vaju ima vajina mamica

Draga TT, kako mi je žal za ta nož, ki je tako nepotrebno spet ranil že tako ranjeno srce! Pa brez premisleka! Je to nenamerno ali je bila konica nastavljena nalašč, ne vem, verjamem pa, da boli!

Drži se! Tvoja angelčka sta vedno s tabo! Danes z mojo hčerkico praznujeta njen 6. rojstni dan, jaz pa bedim in jočem…

Vidka Pitka ******************************************** http://www.mojalbum.com/vidka-pitka

Draga TT

Mislim, da je tvoj bivši psihopat, zaradi katerega ti
želim, da ne bi nikoli več trpela. Mislim na tebe.

P.S. menjaj telefonsko številko, da te ne bo več mogel “presenetiti” z bedarijami.

mislim, da je dal takšno ime zaradi spomina na vajina otročka. Kajti vedno, ko bo poklical svojo punčko, bo zraven spomin na vas.
Skupaj z angelčki si del njegovega preteklega življenja, ki ga ni mogoče izbrisati. Mislim, da sploh ni vedel, da te bo s tem tako prizadel, kajti moški sploh ne razumejo.

Draga D.
Kar težko verjamem – pa vendarle tudi to so dejstvai n tudi to se dogaja.
Tako se vaju spomnim oba skupaj na našem srečanju.
Takat sta oba delovala zelo povezano, občutljivo ranljivo… takrat sta rabila drug drugega. Pa vendar – ne gre vedno vse tako lepo in prav.
Skoraj vedno so partnerstva na preizkušnji ob tako tragičnem dogodku.
In včasih je smrt otroka samo še tista pikica na i, ko v odnosu naredi prepad med partnerjema. Ni res, da izguba vedno parterja zbližuje.
Žal mi je zate – žal mi je za vaju.

Po moje tvoj bivši niti sam ne ve kaj bi rad, kaj čuti ( če te še vedno kliče itd..) In to, da je dal ime otroku Tjaša – po eni strani absurdno: veš moški in njihovo razmišljanje ob izgubah, ob spominih … je tako drugačno od našega. Mogoče želi obdržati vez s teboj, vez z vami – vem, da je to najbolj “nenormalen” način zate in nesprejemljiv a saj veš vsak razmišlja drugače. Njemu očitno ni to nič čudno. Je pa res, da bi se moral odločiti in enkrat za vselej “prerezati” odnos s tabo – z vami.

Draga D. hudo mi je zate. Vem, da boli. V mislih in srcu sem s tabo,
objem

Draga TT-D,

veš, tudi meni je najprej prišlo na misel, da je dal otroku enako ime v spomin na vajina angelčka in upam, da je tako in da te s tem ni hotel prizadeti.

Po smrti otročk se strinjam, da je parnerstvo na preiskušnji.
Tudi pri nas se je zgodila smrt, smrt mojega nečaka starega 3 leta, in tudi ta vez med staršema se je na koncu končala s koncem razmerja.

Verjamem, pa da ti je hudo in da si ranjena, ko sta otoku dala to ime.
Tu te popolnoma razumem, prav tako tvojo bolečino.

Iz dna duše ti želim, da bi čimpreje prebrodila bolečino ob tem dogodku.

Mislim pa tudi, da bi moral on prenehati s takimi SMS-ji, ker ti samo otežuje situacijo. Če si je izbral drugo življenje in punco, bo moral to sprejeti in tebe pustiti na miru.
Saj ne rečem, seveda bosta še vedno imela kontakt, če drugega ne se bosta sprečevala na grobku in podobnih priložnostih. Kar pa se tiče ljubezni, bo moral sprejeti to, kar čutiš ti.

Vse dobro ti želim.

Ko ima hudič mlade,nima samo enega,ampak jih ima več:(
Sem sicer moški in popolnoma razumem TT-D!Vem kako boli:(Presneto hudo!
Drži se TT-D, ne pusti se dotolči nekemu brezsrčnežu,ki ne zna misliti z glavo!Namesto da bi te tolažil,je on stisnil rep med noge:(Ta je res en čudak:(Škoda da so tudi takšni ljudje:(
LP

Potrebovala sem tolažbo oz. neko drugo mnenje o vsej tej situaciji. Ker sem bila mnenja, da mogoče pa jaz nekaj narobe razmišljam,… v zvezi z otrokovim imenom,…. v zvezi z vsem – preprosto nisem več “pametna”

Hvala vam za prijazne in spodbudne besede, predvsem pa za potrditev, da sem bila pravega mnenja.

Sicer pa bolj bom srečna jaz, bolj bo nesrečen on, pa ne gre za neko tekmovanje. Jaz bom samo živela svoje življenje najboljše kot znam in se ne bom predala, saj za vsakim dežjem posije sonce. Tudi meni bo!!!

D.

To, da te je zapustil v najbolj hudih trenutkih in še tako kmalu po smrti dveh otrok, mi je zelo zelo grdo od njega.
Moje mnenje je, da je tudi njemu, na nek – samo njemu poznan način – hudo in je morda preko tega otroka želel ohraniti spomin na svojega prvega otroka.
Vem pa, da te je zabolelo huje, kot če bi te z nožem naravnost v srce.

Kako pa si ti? Imaš koga od bližnjih za oporo ali se vsi delajo kot da ni bilo nič? Drži se, tu boš pa vedno našla oporo.

Hvala za oporo, ki mi jo dajete, res je tukaj mi vsi stojite ob strani vedno je takoj viden odziv na sporočilo in to mi je zelo všeč.

Tudi od drugih sem slišala, da še ni pozabil na preteklost in da jo mogoče hoče tako ohraniti v spominu. Ampak,… kaj pa vem?! Meni se to zdi mal noro, a kar je je, najhuje je da ne morem ničesar spremeniti.

Sicer pa nisem sama. Z domačimi in sorodniki kej preveč ne debatiram o tem, sem sicer omenila,… pa so rekli, da že naj enkrat pozabim,… da moram živet naprej,…

Vendar jaz nisem hotela slišati tega odgovora, saj živim naprej, pozabila pa ne bom nikoli. Hotela sem le eno realno mnenje o tem – če bi še kdo dal takšno ime in razlog za to, in sicer da bi lažje razumela zakaj je on to storil.

Drugače pa se o tem pogovarjam s prijatelji, ki mi stojijo ob strani. Čeprav saj sem vedela, da enkrat bo rodila in vse, … le na ime nisem bila pripravljena in to me je užalostilo, pa še to da je bila to njegova želja.

Sicer pa sej bo….. z malimi koraki pogumno naprej.

Nekje bo že posijal sonček za vse nas.

objem in pozdrav vsem od D.

D.-podala ti bom svoje mnenje.
meni je sicer že od nekdaj malce nedoumljivo, ko so npr. starši, ki so izgubili otroka, naslednjemu sorojencu dali enako ime, kot ga je imel prvi otrok. Kot da bi šlo za nadomestek…
Meni je vsak otrok edinstven in tako naj ima tudi edinstveno ime.
Kaj misliš – teoretično, če bi vidva ostala skupaj in bi se vama rodila punčka, a bi ji tudi dal ime Tjaša? Ali Tjašina mamica ve, kako je bilo ime vajinima fantkoma?
To, da ti sorodniki rečejo, da že enkrat pozabi – zdi se mi, da ne razumejo najboje. Takšni stavki mi zvenijo prav kruto.

Pozdravljena!

Tudi jaz tako mislim kot ti. Naslednji in noben otrok ne sme biti nadomestek umrlega!!

Ja in če bi midva ostala skupaj ne bi nikakor izbrala tega imena.

Ja, pa še to sploh nimam besed,… za “njo”. Ona pozna najino zgodbo, tako rekoč znanka,… in ve kaj se nama je naredilo in ve za imena otrok.
Kako je lahko nekdo tako,….ne vem,….. “čuden” nimam pojma.

Sama za sebe vem, da če bi jaz kateri prevzela moškega in če bi vedela za njegovo preteklost, ne bi nikoli dala ali dovolila, da bi se dalo otroku tako ime,… verjetno bi delala na tem, da bi se preteklosti čim manj spominjal.
In bi gradila na čem novem. Kaj pa vem, …. vsaj tako mislim.

Sicer pa kako se bo kaj počutila Tjaša enkrat,… če slučajno izve vso to zgodbo (ne iz mojih ust),… da ima mrtvega polbratca Tjaša!? In da je to bila atijeva želja, da ima takšno ime,… kot spomin na preteklost. Ne vem,… pustimo se presenetit.

Sicer pa otrok ni nič kriv. Pa tudi jaz sem se že počasi sprijaznala s tem, druga mi tako ali tako ne preostane. Živeti je treba naprej tako ali drugače. Samo upam lahko, da ne bo naslednji otrok Tjana ali Tjan!?!

pozdravček od d.

TT-D

se strinjam s tabo. Če bi jaz zanosila z moškim, ki je že imel otroka in ki mu je otrok celo umrl, nikakor ne bi dovolila dati enakega imena. Kaj pa vem, mogoče sem malo vraževerna. Zanjo, ki je to dovolila pa tudi ne vem kaj naj si mislim…
Pozdravček tudi tebi.

Kolk sem jaz razumela je imel s tabo sina, ki mu je bilo ime TJAŠ in ne puncke, ki bi ji bilo ime TJAŠA. Torej ne vidim nobenga problema.

Ce se motim, me prosim popravi.

Jaz ne vem zakaj bi se puncka Tjaša pocutila grozno, ko bo izvedela, da je njen polbratec Tjaš med zvezdami. Tjaš in Tjaša sta pac dva imena. Tako kot Matej in Mateja, Andrej in Andreja. Zame bi bil problem, ce bi on sedaj spet imel sina in bi mu dal ima TJAŠ. Torej povsem enako. Mogoce pa s tem, da je svojo hci poimenoval podobno kot svojega zal mrtvega sina- ohranja spomin nanj. Ce si tako jezna in te je to tako razjezilo, pa se pogovori z njim in ga vprasaj za razloge.

Sem pa 100%, da svoje hcerke ni poimenoval Tjaša zato, da bi tebi zadal se večjo bolecino.

Pikapoka 1982 – samo nekaj me zanima – si mogoče tudi ti izgubila svojega otroka?

Tvoj odgovor mi bo marsikaj pojasnil ali pa odprl še kakšno novo vprašanje.

Pošlji oblikovano (09-07-06 22:49)

Vidka Pitka ******************************************** http://www.mojalbum.com/vidka-pitka

Oh pikapoka1982 ,dvomim ,da si ti izgubila otroka ,kajti pol ne bi takih pisala.

To je čisti nadomestek ,pa ni važno al je Tjaš ali pa Tjaša.

Ravno danes sva šla z možem k odlični psihologinji ,saj sva pred 3tedni izgubila najino zlato punčko in ravno o tem nadomestku smo se pogovarjali.Da ne smemo pozabit na umrle otročke in iskat zanje nek nadomestek in podobna imena ,ker ta otrok mora ostat otrok,se pogovarjat o njem in ga ne kar naenkrat pozabit ,češ zdaj bom pa hitro noseča ,po vrhu vsega bom pa še mu dala isto oz. podobno ime.

Se opravičujem za malce zmedeno pismo ,ampak veliko lažje mi je ,če vam v teh hudih časih kaj napišem.

lp

Jaz sem izgubila otroka v 6. mesecu nosečnosti. Če mi ne bi umrl v trebuhu, bi bil Tomaž. In ker groba za tega otroka nimam, želela pa sem obdržati spomin nanj, sem drugemu otroku dala ime Tomaž – pa tudi zato, ker mi je to ime neizmerno lepo.

Zato ne govorite, da nekdo, ki tako misli, prav gotovo ni nikoli izgubil otroka. Jaz in moj mož sva in če sva zato drugim”malo čudna”, naj zaradi mene bova.

Vsakič, ko pokličem svojega Tomaža, se spomnim tudi na prvega otroka, zame tudi moj prvi sin živi v našem Tomažu. Vsak ima svoj način prebolevanja izgube, ne vem, zakaj ga ne morete razumeti.

Draga Zala,
Žal mi je, da sta tudi vidva morala skozi žalostne trenutke.
Mislim, da se tvoja zgodba razlikuje od TT-jine.
TT- je oba otroka rodila, ju potem pokopala v Parku zvončkov, jima dala imena in jih zapisala na ploščice. Tako imata njena otroka “uradna” imena –
imena pod katerima jih poznajo tudi drugi ljudje.
Razlika je tudi v tem, da nista več skupaj in da nekaj drugega bi bilo, če bi skupnemu otroku dala ime Tjaša.
Zato je TT- ji tako hudo.

Ja, prav imaš, ljudje smo si različni in vsak žaluje na svoj način, vsak se z izgubo srečuje in jo predeluje na svoj način včasih okolici nerazumljiv.
A vendar vsak način je potrebno spoštovati. Marsikaj tudi mojemu partnerju pri meni v žalovanju ni bilo razumljivo a je moje ravnanje vseeno spoštoval čeprav ni razumel.
Zato tudi vidva nista nič čudna. Če je vama tako lažje, če sta v tem našla tolažbo ( a ne “nadomestka”) potem je vse v redu in vama jaz želim le vse lepo in veliko sončka.

Jaz osebno ne obsojam, mi pa je ravnanje TT-jinega partnerja nerazumljivo a mogoče, če bi vedela zakaj tako …
Ne vem, vem pa, da je TT žalostna in da vseeno boli. Boli zaradi imena, boli zaradi preteklosti …. želim ji, da bi našla sorodno dušo, ki jo bo sprejela, ji stala ob strani.

Zala, ne imej se za čudno in uživajte v trenutkih življenja,

lep pozdrav

Pozdravljena Zala. Res je, tako kot je napisala Petra,… bolj me boli zaradi moje preteklosti – najine skupne preteklosti, ki pa je sedaj ni več.

Če bi bila skupaj, pa najverjetneje ne bi dala istih imen, ravno iz razlogov , ki jih je napisala Petra,.. ker sem jim dala uradna imena-unikatna-samo za njiju. Moti me tudi to, ker je sedaj z drugo in je z drugo izbral isto ime. Vendar sem med tem časom tudi ugotovila razlog zakaj to ime,…. kot spomin na naju, ker zraven nje ni srečen,… in pogreša stare čase. Mene pa boli srce,… ker se je vse to zgodilo,.. a se je očitno že moralo.

Ne obsojam te,… na forumu sem se izpovedala in napisala svojo zgodbo ravno iz razlogov, da vidim kako mislijo še ostali,… več glav več ve. In da bi lažje razumela. Nikogar ne obsojam.

Vendar upam, da v mojem primeru Tjaša ni nadomestek,..ker je čeprav ni moj otrok, angelček in ni nič kriva, ne za ime ne za mojo preteklost. Ima pa tudi posebno varstvo iz nebes,.. polbratca Tjaša in Tjana.

Lep pozdrav in hvala Petra za tvoje besede, ter Zali za svojo razlago zakaj je izbrala isto ime.

Objem od TT

New Report

Close