Ko seks začne pojemati
Ker je toliko govora o seksu, varanju, ločitvah itd.
Ko pari prenehajo s spolnimi odnosi večkrat na teden, pogosto najprej sklepajo, da jih pač ne zanima več tako kot jih je včasih, na začetku odnosa. V resnici bi si morali priznati, da jih nekaj zavira, blokira. Pomemben del zdravega razmerja oz. odnosa so namreč tudi redni spolni odnosi, dva do trikrat na teden. Ko se zgodi, da seksate manj kot včasih, je čas, da si pomagate s skupnim prebiranjem knjig o spolnosti ali erotične literature, s skupnim gledanjem erotičnih filmov, ali pa z obiskom pri svetovalcu.
Trajno zadovoljivo spolno življenje najbolje oriše angleški rek “Use it or lose it” (Uporabljajte ga, sicer ga izgubite.) Če želite imeti zdravo telo tudi po štiridesetem, morate vaditi, telovaditi. Enako je s spolnostjo. Če želite, da ogenj strasti gori, morate imeti redne, pogoste spolne odnose. Ponavadi se ženske ne zavedajo, kako zelo je seks pomemben moškim.
a res, redni spolni odnos je dva do trikrat na teden?
kaj pa če obema paše dvakrat na mesec? ali pa vsak dan, tudi večkrat?
pri seksu je pomembno to, da se partnerja ujameta tudi v pogostosti spolnih odnosov in ne samo v samem doživljanju in intenziviteti le-teh.
redno je lahko tudi mesečno, devno … le da obema tako odgovarja.
problem je, če se libido pri partnerjema preveč razhaja. takrat pa je problem.
glej, meni je to znastvena fantastika.
ne morem pa razumet tega, da nekdo pred poroko (ponavadi ženska) blefira in parira, ko ima v roki papir pa pokaže pravo sebe.
mislim halo, da bi se spustila tako nizko, da bi mogla koga dobit na seks. sicer pa, jaz to rada počnem in pač ne morem razumet, da se ženske poslužujejo takšne manipulacije. enostavno ne morem. mi je pa vse bolj jasno, zakaj hodijo moški drugam, če vse to drži. žal.
Poznam nekaj žensk, ki jim ni do seksa in povejo, da mu pred poroko nikoli niso odrekle seks, zdaj mu ga odrekajo, ker je tako ali tako njihov in ne bo odšel. Tebi znanstvena fantatiska, enim moškim resnično življenje.[/quote]
no, potem pa ni ravno vprašanja … zakaj gledajo drugam. žal.
No, večkrat na dan, ob službenih obveznostih, otrocih in gospodinjstvu je malo tralala.
Če vzamemo, da povprečen zaposleni v Sloveniji, dela od 7(8) -16(tudi 18) ure, z več ali manj premora vmes za obroke, šoping, vrtec, otrke…in ko pridejo domov-obrok hrane, igra in nega otrok, počitek za starša….je poleti ura vsaj 21 ko spraviš otroke spat in imata končno čas zase. Takrat spet ima eden to drugi drugo obveznost, šport, hobi in je ura 23 ko sta približno umirjena in se spravita spat…tukaj jaz ne vidim kake možnosti za vsak dan, večkrat na dan.
V povprečno obremenjenih zakonih je torej v najboljšem primeru, da vse drugo štima, vsak dan-enkrat (ali zvečer ali zjutraj ali pa med pripravo kosila, ko gredo otroci popoldne še spat-če gredo;) ali po sladoled)
Tako čakata vikend, z enim ali dvema brzakoma med delovnikom….ali več.
…
Potem vzemimo en par, med 25-30, oba zaposlena, ne živita skupaj, sta pa zaljubljen par: služba jima prav tako vzame več kot pol dneva, pa domače obveznosti, študij, hobiji in če se dobita vsak dan, je to najprej po 18 uri in potem gresta lahko po trgovinah, v kino ali se stiskata v sobici pri enem-vendar so starši doma in za kake hude podvige ni prilike kar vsak dan. ..spet so vikendi tisti, ki pokrivajo teden.
…
Vsak dan, večkrat na dan bi po moji logiki lahko sexala samo dva, ki sta brez otrok, imata službi usklajeni, torej, sta ob isti uri doma, nimata večjih skrbi in obremenitev in svoje stanovanje.
Pa naj bo pred ali po poroki.
…
Menim, da LJUDJE pomislimo na sex večkrat na dan in skoraj vsak dan (eni bolj, drugi manj)-realne možnosti so pa zelo različne in zelo odvisne od usklajenosti libida pri obeh v paru.
Ne bom trdila, da taki, ki vsak dan 365 na leto-ne obstajajo, ker ne vem-vendar realno gledano, tudi če je vse kot v pravljici-ne znese:)
Vsaj trikrat na leto je kateri bolan, odsoten, utrujen ali mu paše samo cartanje in ne sex.
Za zakon je zame pomembno, da gresta vsak dan (če je le možno) skupaj v posteljo, se vsaj takrat pogovarjata, se pobotata(če je bilo kaj narobe) in zaspita pomirjena! (se stiskata, božata, objemata, poljubljata ali vsaj zaspita tesno drug ob drugem)-to je več vredno, kot sex po prepiru 3x na teden;)-to pa vsak dan!
Sex pa je relativen, odvisen od marsičesa, ne samo libida in želje;)
Jaz sem pisala samo o 1x na dan;) tudi to je redek pojav, čeprav bi marsikdo rad rekel, da je to čisto normalno:)
Je, kak mesec:), pa potem spet samo 3x na teden in kak teden je suša, pa se potem nadoknadi:)
Sex pač ni kot obroki:)
Še pri hrani je čisto relativno, eni 1x pa takrat obilno, eni 5x pa takrat bolj po malo, eni 8x po veliko:)))), eni pa trikrat, povprečno, včasih več, včasih manj;)
Če moški obvlada še kaj drugega kot samo hopa cupa, ven-not, to je to, potem niti ni pomembna količina. Jaz sem tudi na tem področju zagovornik kvalitete pred kvantiteto. Cenim moške, ki na spolnost gledajo še malce širše kot samo praznjenje jajc. Tak isto cenim ženske, ki ne razširijo nog zgolj zato, da bo mir pri hiši.
Ne strinjam se, da je z parom kaj narobe, če ne seksata 3×tedensko. Sploh, ker je spolnost še kaj več kot samo akt.