Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Ko se znajdeš v slepi ulici in stiski

Ko se znajdeš v slepi ulici in stiski

Smo družinica z dvema OŠ hčerama, nedolgo nazaj sem bila brez službe in sedaj smo se znašli v izredno neprijetni situaciji. Kljib temu, da sedaj oba z možem delava, imava službe, enostavno nisva zmogla pokriti osnovnih računov. Grozi nam izklop elektrike, da ne omenjam, da nikakor ne morem plačati potrebščin za šolo, ki je tudi ogromen strošek.

Vedno smo bili družina, ki je živela neko normalno življenje, brez luksuza, ampak ni bilo bojazni, da nebo hrane na mizi ali neplačanih računov. Zaradi moje brezposelnosti pa je prišlo do tega, da so zaostajali obroki kredita (oba imava kredit), neplačani obroki za obročno plačilo in na koncu še položnice. Zaradi tega, sva imela že izvršbe, ki sva jih nekako poravnala, sedaj sva pa zatavala v slepo ulico, saj ne veva kako več naprej. Naj dodam, da sva poskusila z izrednimi limiti, vendar sva zavrnjena, ravno zaradi izvršb in zaostankov z krediti. Na socialno sva se obrnila, vendar nama izredno socialno pomoč lahko izplačajo komaj septembra (ja, nisva vedela, ker se nikoli tega nisva posluževala) in do takrat bo veliko prepozno, saj nam bodo elektriko izklopili.

Nevem več kaj storiti, obrnila sem se že na vse zaupanja vredne znance, prijatelje, vendar nam na žalost ne morejo pomagati, jaz pa ne vidim več izhoda iz vsega tega. Kako naprej?

Trudim se, trudiva se, vendar imava občutek, da sva tokrat kot starša popolnoma pogrnila in ne veva kaj naprej. Tudi starejša hči je oseba z redko boleznijo in kar naprej se vozimo v oddaljeno bolnišnico na mesečni ravni. Ja, dobimo povrnjene stroške, vendar ti pokrijejo le polovico, zaradi avtorizacije.

Nikoli si ne i mislila, da bom pristala tako nizko, da bom prosila za pomoč ? vendar sklanjam glavo, zaradi otrok! Izpostaviti se v domačem okolju ne moremo, saj smo iz majhnega kraja, ki bo obsodil otroke in jih izločil iz družbe..?

Sedaj mi je najpomembnejše, da omogočimo obema, da dobita šolske potrebščine in seveda, da preprečimo izklop elektrike, ostalo bomo že nekako, vendar ne vidim izhoda. Do začetka šolskega leta je le nekaj dni, mi pa nimamo nobenega delovnega zvezka in ne zvezkov, ostalo imata od lani in z veseljem bosta to tudi uporabila.

Se opravičujem, da pišem anonimno, vendar si ne upam izpostaviti sebe. ?

New Report

Close