Ko pride inšpektor?
Imam dobre sosede in imel sem 3 obiske inšpektorja. Ker sem se natančno držal projektne dokumentacije, je po pol ure študiranja načrtov in vrtenja metra brez pripomb odšel.
Če delaš izven dovoljenj, pa zadeve niti približno niso enostavne, kazni pa dokaj visoke. Pa še gradnjo ti lahko bistveno zavleče, če ne celo prekine. Ampak v tem res ne vidim problemov. Če si želiš objekt velikosti 10×10 metrov, pač zaprosiš dovoljenje za objekt 10×10 metrov. Ne pa 9×9 in ga potem na črno podaljšaš. Res ne vem kaj bi s tem pridobil, če pa bi že v sami dokumentaciji lahko izbral mero, ki mi dejansko ustreza.
Če se spreminja namembnost notranjih prostorov ( npr. spremeniš podstrešje v bivalni prostor) je potrebno gradbeno doovljenje, tako je meni projektant rekel. Če pa spreminjaš vidno zunanjost ali pa da dvigneš streho za 1 cm v višino je tudi potrebno gradbeno dovoljenje. Če ti pride inšpektor stane kazen za investitorja 100.000 sit, za izvajalca pa 1.000.000 sit. Tako , da milsim, da se ne splača tvegat saj stane gradbeno dovoljenje ceneje kot ti dve kazni. Pa še nekaj, če te dobi inšektor moraš najprej plačat kazen in nato MORAŠ pridobiti gradbeno odovljenje. Vendar na tvojem gradbenem projektu piše; ” LEGALIZACIJA …….. ” in je to en velik bav- bav.
Tako, da dragi prijatelji in prijateljice ne priporočam, če mislite s kateregakoli stališča se splača iti preko gradbenega ,….
Pa lep pozdrav vsem gradbenikom!!