Najdi forum

Pred slabim mesecem sem se poškodovala. Potem sem bila kaj nekaj časa v bolnici, ves čas zelo dobre volje. Ko sem prišla domov sem pričakovala pozornost od moža, otrok- pa nič. Danes je celo izjavil, da tako, ki samo leži on zlahka dobi kjerkoli. Ležim, ker me boli. Sita sem sama sebe. rada bi šla ven s psom, malo naokoli pa tega še ne zmorem. Priznam, zelo sem sitna. Jezna sem, ker moj mož samo dela in dela. Doma ne dela nič. kot , da je v hotelu. Meni pa razlaga kaj vse mi kupi. Pa vam iskreno povem zelo malo mi kupi, kot ženski, materi svojih otrok. Kot, da bi želel, da sem debela, nemarna, v glavnem skromna uboga ženska. V času, ko je bil njegov oče bolan sem mu dokler je moje zdravje to dopuščalo stala ob strani. In on, cepec, kot da to ni nič. Tak odnos mi ni vseč, nikoli nisem marala takih ponižujočih odnosov, zato mi je hudo, zelo hudo.

Živjo!

Nekoč sem bila v podobni situaciji kot si ti danes. Pa sem znala priti ven iz nje. Pot je dolga in precej se moraš spremeniti. Velikokrat se boš morala počutiti tako slabo kot se počutiš zdaj, da boš lahko kaj premaknila in spremenila.

Si ženska, ki preveč dela. Si človek, ki misli, da mora ljubezen in prijaznost drugih odslužiti z delom in uslugami. V tem duhu si uredila odnos z možem, v tem duhu si vzgojila otroke. Samo od sebe se ne bo izboljšalo nič, samo vsak dan slabše bo.

Kako priti ven?

Začni z branjem – najprej se pouči o stanju, v katerem si – obvezno preberi Umetnost egoizma, Ženske ki preveč ljubijo, Moja ženskost moja sreča, Čar samozavesti. Ko boš prebrala to, boš že znala sama iskati naprej (na isti polici v knjižnici) – seveda če se boš odločila, da kaj narediš zase. Ali pa ti sedanje stanje bolj ustreza?? Odločitev je tvoja.

Lp

Mary,

tvoja težava je v tem, da si prepričana, da ljubiti nekoga pomeni narediti vse zanj, se matrati, kuhati, prati, mu vedno stati ob strani, mu v vsem ugoditi in PRIČAKOVATI NEKAJ V ZAMENO za to garanje.

In ti misliš, da je s tvoje strani to Ljubezen?……………………

Če stvari NE počneš iz srca, vedno pričakuješ, da boš dobila tisto povrnjeno. Misliš, da ti je mož dolžan vračati nekaj, kar si se tako trudila zanj.

Zdaj se lahko prenehaš smiliti sama sebi in se primeš v roke. Najprej sprejmi odločitev, da ne boš imela do NIKOGAR več pričakovanj. Če boš komu kaj naredila, naredi iz srca in brez misli, da bi morala to dobiti tako ali drugače nazaj (s pohvalo, s pozornostjo, s hvaležnostjo…)

Če pa nameravaš ostati in se počutiti žrtev, je pa to tvoja izbira. Mož ti samo nastavlja ogledalo, da se končno zagledaš in vidiš, kaj lahko spremeniš pri sebi.

Želim ti veliko moči, da zmoreš skozi to.

LP, Amedea

ko prideš k sebi, se zgrabi v roke in ga pusti, pa boš vidla kako bo plazil za tabo.

Delaj na svoji karieri, izobrazbi, zunanjosti in doma naredi toliko, kolikor zmoreš v preostanku časa. Povej mu, kdaj mora po otroke, če ne želi, da jih vzgaja cesta in ne pričakuj nič. Bodi odvisna sama od sebe in samostojna.

Vse po vrsti si razvadila kot supermenka-robot. Zdaj pokaži se svoj čustveni del sebe, vsem razloži, da si utrujena, bolana, žalostna (ti jih v nasprotnem primeru samoumevno poslušaš in jim pomagaš). Lahko, da se bodo lepo odzvali. Je pa zdravo, da vidiš, kako je, če si od koga odvisen.

Dobro okrevanje ti želim in potem si prva ti! Tako boš tudi otrokom pokazalo, da morajo v življenju najprej poskrbeti zase, če želijo pogata še drugim. Srečno!

Mary,

pričakovala si pozornost … Kdo je ne bi na tvojem mestu.
Bila si zelo dobre volje in tvoj mož morda sploh ni opazil, da potrebuješ njegovo podporo.

Si mu mogoče REKLA, da želiš, da ti je v tem času še posebej blizu, ti izkazuje drobne pozornosti, ti pomaga – čisto konkretno kaj želiš, da stori zate?

Hvala vsem za odgovore. Res nikomur nisem povedala, da rabim pomoč. Samo, ker je ni bilo, mi je bilo za znoret. Ker sama res nisem nič zmogla sem tavala v zaprtem svetu skrbi in nekega hrepenenja, ki ga imam tudi v “zdravih” časih samo takrat grem ven, ko vidim, da je bolje, da me ni nekaj časa. Imela sem še eno srečo. da imam svakinjo, ki je v točno vedela kaj meni manjka in je naredila nekaj stvari, ki so me najbolj motile. Seveda pa upam, da bo vsak dan za majckeno boljši, da bom zmogla čim prej sama. Seveda tudi moje osebne stvari so zastale. Vem iz lastnih izkušenj vem kako zelo je pomembna moja lastna pot, vlaganje vame, v partnerski odnos kakor tudi v ostale veje, ki jih imamo okoli sebe v življenju, da doživimo notranji mir in svobodo v nasih dušah.

Draga Mary!

Lahko razumem vaše počutje, res ni prijetno! Je pa hkrati tudi priložnost za ozaveščanje in osebno rast – in to je dragoceno!

Ja, velikokrat imamo v odnosu do drugih pričakovanja in velikokrat jih ne izrazimo (morda mislimo, da bi nam morali drugi brati misli ali začutiti, kaj si želimo, morda se bojimo izraziti svoje prošnje, saj ne želimo spregovoriti o svojih občutkih ali nas je strah, da bi bili zavrnjeni). Vendar pa je dragoceno, da pričakovanja in želje izrazimo, saj bo drugi vedel, kaj si želimo in nam bo lažje šel naproti. Seveda to, da pričakovanja izrazimo, še ne pomeni, da jih bo drugih izpolnil, a to je že njegova svobodna volja in odgovornost.

Predlagam vam, da se pogovorite s svojim možem in otroki. Povejte jim, kako se počutite in kaj si želite in pričakujete od njih. Delo v zvezi z gospodinjstvom pravično porazdelite, naj vam mož in otroci pomagajo (če vam dosedaj niso). Možu lahko tudi poveste, da ne želite, da tako govori z vami, kot je zadnjič, ko vam je rekel, da samo ležite. Zaslužite si njegovo spoštovanje in ne dovolite, da vas ponižuje. Povejte mu, da ste človek – tako kot on – s svojimi željami, potrebami, hrepenenji … Niste njegova gospodinja in tudi ne mama. Ob primernem trenutku mu tudi povejte glede njegovega dela in da ste jezni, ker je toliko v službi. Vprašanje je tudi, zakaj toliko dela – ali se nemara s tem ne izogiba vlogi moža in očeta?

Veliko notranje moči in zdravja vam želim!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

O, Mary, kot da bi sama napisala tvoje stavke. Pred dvema tednoma sem padla na ledu in en teden ležala doma in mislila, da bo kdo videl moje delo, ki je zastalo, da bo kdo sproti splahnil kozarce za sabo, da bo sam od sebe peljal psa na sprehod, . . .
Razočaranje in dobra šola. Povedati sem morala vsak dan sproti
ene in iste stvari ( vsak večer, prosim, a pelješ psa na sprehod…)in to me res jezi. Seveda sem se potožila prijateljici, ne pa doma, kar je neumno, kot da se nisem hotela nič naučiti iz tega. Vse, res vse, kar te teži je treba povedati na pravem mestu, ob pravem času, s pravim tonom.

Zelo dosti prave literature sem že prebrala na to temo in teoretično obvladam odnose. Moja praksa pa je še vedno preveč podobna praksi moje učiteljice, moje mame. Ampak bo boljše!

lepo te pozdravljam!

Danes sem šla s prijateljico in si kupila nekaj stvari zase. Tako, da bom lepa, da ko bom šla lahko več med ljudi, da bom videti zadovoljna. Res, to pomaga…pa še vse tisto kar ste mi napisali nujno zraven. Verjetno pomaga tudi to sonce, ki smo ga imeli danes dopoldne….

Mary, kaj pa ima veze debela ženska???????? Ker praviš, da tvoj mož bi želel, da si debela in grda (po domače povedano).
Tako si hotela povedati oz. napisati. Tudi debele ženske morajo živeti, če je ženska debela, ni grda, je boga, ker veliko žensk se zredi zaradi podivjanih hormončkov. Takšne ženske so “boge”.
Niso vse debele ženske, debele, ker jedo preveč. Nisem debela, ampak pritisk mi se dvigne, ko nekdo reče, je predebela in grda.
Samo to sem ti želela napisati.

Če je tvoj mož tako hudoben, do tebe, da nisi vredna, da te postreže, ko si bolana je pa zelooooo žalostno.
Odloči se sama!

Želim ti čim prejšnje okrevanje in vse dobro…
lp,

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Oh, ne. Zame je taka ženska zanemarjena ženska brez pretirane volje do česarkoli. Tudi sama sem kar pri sebi. Mislila sem na to, kako ponižano sem se čutila, kako zelo sem potrebovala lepo, vzpodbudno besedo. Sem sicer komunikativen človek, mi pa velikokrat zmanka korajže in takrat se zaprem. O svojem notranjem svetu tedaj ne govorim…..in mi ni ugodno….

New Report

Close