Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Za ženske v stiski Ko mora žena po 21. letih zapustiti hišo

Ko mora žena po 21. letih zapustiti hišo

Prosim za pomoč.
Rada bi pomagala, pa ne vem kako.

Moji dobri prijateljici grozi, da bo morala čez mesc dni zapustiti hišo, v kateri je z možem in hčero živela 21 let. Iz hiše jo na silo spravlja mož s tastom, ki je tudi lastnik hiše, kajti “kaznovati” jo želita, ker ne živi in dela po navodilih moževih staršev. Hči se je odselila k fantu. Od takrat je še huje.

Zanima me, kaj se zgodi s premoženjem. Hiša je last tasta, vendar je bila v 21 letih temeljito obnovljena. Če bo ona “zapustila” moža, ji menda ne pripada čisto nič več.

Vem, da je to zrežirano, da jo kaznujejo. Ima kdo nasvet ali podobno izkušnjo.

Najlepša hvala vsem.

Žena

Glede na to, da sta bila poročena se šteje, da je bilo v zakonu pridobljeno in urejeno materialno stanje skupno. Verjetno je bila zaposlena in je tudi drugače bil njen doprinos k blagostanju v družini. Tako bo s pomočjo odvetnika dokazovala, v tožbi za razdelitev premoženja, koliko je v resnici vložila v stanovanje, kar ji bo moral partner izplačati.

V načelu je tako, vendar saj veste. Malenkosti spremenijo marsikaj. Zato je najbolje, da si poišče odvetnika, ki ji bo najbolje svetoval. Verjetno bi bilo dobro, da že v razveznem postopku, ki mora biti sprožen predhodno. Pa vso srečo.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

hvala.

Izkušnje s sodišči so včasih boleče. Potrebno je dokazati, kdo in koliko je vlagal in tam štejejo samo dokazi. Dokaz je lahko tudi priča ki laže oz. pove samo eno polovico.

Odvetniki so dragi in sodišča počasna… Če ima močne živce (in par močnih prijateljev) bi ji jaz svetoval, naj vstraja, dokler ji mož (ali sociala ali ljubimec,…) ne preskrbi kakšnega ustreznejšega stanovanja. Mogoče pa jo bo mož ob odločnem nastopu ponovno začel spoštovati.

LP in veliko sreče v bitki življenja

New Report

Close