Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? ko mi pediater svetuje vodo

ko mi pediater svetuje vodo

Kot vestna mama za svojega malčka kupujem kalpljice Biogaia. Včeraj pridem v lekarno in mi farmacevtka svetuje naj se temu izogibam ker je praktično noter voda. Ker uporabljamo kapljice že nekaj časa nisem popustila in mi potem pokaže analizio iz farmacevtskega vestnika, ki kaže da je Biogaia tako kot če bi pil vodo.
A mi lahko prosim kdo pove komu naj še verjamem pediatru ali farmacevtu?
Ne bom delala reklame kaj sem potem izbrala vendar vode definitivno ne bom več kupovala.

ne vem komu verjeti, ampak dejstvo je da so zdravniki pod vplivom farmacevtskih lobijev …

Itak, da je tako. Njemu je zastopnica to prinesla kot nekaj vau, on pa prodaja naprej.

če si opazila izobljšanje potem mu dajaj…vem kako deluje farmacija saj imam kolega farmacevta..je tut že od pisal podobne članke pa tako napisal da je kao drug izdelek bolši od prvega etc ker kao prvi nima nevem kakih učinkovin (čeprou jih ima) ter da je 2 izdelek oh in sploh….

In zakaj naj bi bile te kapljice? Jaz nimam nobenih kapljic za otroka, torej sem po tvoje nevestna mama.

Lej, precej stvari, ki jih kupis v trgovini, so ‘v glavnem’ voda. Od mleka, sokov, cocacole, do raznih krem, šamponov,… vse to je večinoma voda. Potem je pa še nekaj drugega, kar da okus, funcionalnost ipd. V biogaia kapljicah naj bi bilo (poleg vode, jasno) še 100 milijonov živečih aktivnih bakterij Lactobacillus reuteri na vakih 5 kapljic.

Če pomagajo, pa ne vem, ampak skoraj zagotovo so bolj zdrave in koristne kot kakšne aktivie in aktimeli…

te kapljice pediatri priporočajo ob jemanju AB ali pa driskah, da uravnovesijo črevesno floro … jaz otroku dam lineks.

Tudi nam so svetovali linex.

Potem bi bilo dobro, da bi vam tile svetovni farmacevti povedali, da če date otroku Linex tako, da odprete kapsulo in date na žličko, da potem ne date nič, ker se zadeva v želodcu razkroji. A to pa je verodostojen farmacevt? Ali pa mogoče mislite, da pediater dela raziskave za vsak izdelek, ki je na voljo v lekarni????

Nas dvoletnik je dal čez veliko antibiotikov ker je mel skoz vneta usesa.Pa je mel sploh po amoksiklavu velikokrat probleme s kakanjem.Pa ze tako pravijo da je dobro zraven antibiotika jemati probiotike.Men je ena kolegica povedala za te kaplice.In moram rečt da nasemu so ful pomagale,res,ker prej nisem vedla kaj bi mu dajala da bi normalno kakav pa skoz je govoru da ga trebusček boli.Vedno ko je dobil antibiotik sem mu zraven se te kapljice dajala.

Brihta, pejt si Linexova navodila prebrat.

Brihta, tud BioGaia ima v navodilih napisano, da je učinkovito. A morda ne?
In je v nekem drugem člkanku (tako kot navaja tista prva) pisalo, da Linex popolnoma nič ne učinkuje, če ga damo na žličko, ker ga želodčni sok prebavi. Saj zato pa je v kapsuli, da se razgradi šele v tankem črevesju. A ne, bruhta?

Ja pravio da Biogaja kapljice pomagajo mami in ne otroku:) Treba preveriti stvari, analizne certifikate in podobno. To vse skupaj je larifari, ne more ena stvar učinkovati za različne simptome saj so le ti posledica različnih vzrokov.

Če bi Bigaja al pa ta linex res tok pomagale kot piše takoj odpovem dodatno zavarovanje!

nam biogaja pomaga. Odkar jemljemo nismo več bolani

Linex ni nič boljši kot Biogaja- dejstvo je, da je bila res študija delana, seveda so najboljši rezultati za Linex. Ampak Linbi (novi linex za otroke) pa ni bil vključen v to študijo.
Jaz bi za otroke svetovala kak probiotik za otroke (Lepicol baby, Fidimedovi, Yogermina….) Je pa tako, da boljše,da vzamete take brez okusa, ker je drugače vprašanje če jih bo otrok želel).
Vsekakor pa Biogaja ni samo voda 🙂

Kaj natančno pa je razlog, da otroku kupuješ te kapljice?

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

No jaz sem na sebi sprobala in mi je linex pomagal. Zaradi hudega sinusitisa, sem morala jemati amoksiklav, po katerem pa sem dobila tako drisko, da sem mislila, da me bo neslo. Dobesedno sem bila priklenjena na školjko. Pa sem začela jemati linex forte in stvar se je uredila in sem lahko dokončala kuro brez driske, tako da nekaj že mora biti na tem, da uravna črevesno floro.

nekoč je veljalo da se pri driski jemlje Seldiar ali pa Medicisnko oglje, po končani driski pa Linex in jogurti za ponovno vzpostavitev črevesne flore. (cca.10 let nazaj). pol so Seldiar dali iz proste prodaje, zdravniki ga več ne pišejo, in sedaj je v vse splošni uporabi Linex.

Moj otrok je imel blazne krče kot novorojenček.Sprobala tisoč in eno stvar ,na koncu sem upoštevala pediatrov nasvet in vrgla vse stran.Ko mine,mine je rekel in točno tako je bilo.

Pediatri svetujejo Biogajo, ker jo najbolj poznajo, ker jih ta firma dosti obiskuje. Imajo pa eno študijo narejeno s tem sevom, ki je v kapljicah. Zato pa so pomembni obiski predstavnikov firm-ker drugače dohtarji nimajo pojma o izdelkih-od kje pa naj izvedo, da obstajajo še drugi produkti.

New Report

Close