Ko ljubica odide
Ne, ker vem, da imaš v glavi že svoje odgovore.
Ti praviš, da mi je zakon svet, jaz tega nisem nikjer napisala.[/quote]
Tudi jaz ne. Napisala sem, da ti je tako svet, da ga ne bi razdrla. Torej dovolj svet.
Glede tvojega odgovora – ne, nimam odgovorov v glavi, sploh niso pomembni, ker bi bil moj odgovor v vsakem primeru isti.
(Razen, če ne gre za res tehten razlog, kar sem pa tudi že omenila, pa še v tem primeru ne vem, zakaj potem iskanje spolnosti drugje ne more biti stvar dogovora.)
Tole je zelo dobro vprašanje? Zakaj pa ne pride do ločitve in razkritja. Verjetno je veliko lažje in bolj komot živeti če ti doma nekdo pedina in te še zalaga finančno in imaš še enega tako za užitek ko je tisti doma tako zgaran in dolgočasen. Pa se v življenju vse obrne. Tisočkrat zapisano in tisočkrat se je tudi že pripetilo. In kje je tukaj največji hakelc. Da se zgodi ravno takrat ko nekdo misli da se mu kaj takega ne more pripetiti saj da pozna to osebo in ve da je tako. Tudi otroci imajo svojo predstavo v glavi. Predstavo o lepe družinskem življenju brez strahu da se komerkoli kaj zgodi in da imajo dva ljubeča starša ki jima nudita tisto kar v svojem odraščanju potrebujejo. Ljubezen, vzgojo, občutek varnosti, pozornost, stabilnost pri odraščanju. Ko njim v življenje pade bomba.
Izbral si je, kar si pač je in izbira kot izbira je odgovornost tistega, ki je izbiral. Za to, da si je izbral točno takšnega pa tudi obstajajo kakšni razlogi.
Odnos dveh je eno, prevara drugo. Odnos gradita dva in je zato odgovornost za posledice tudi na obeh. Prevara je drugo in odgovornost zanjo oz. posledice nosi tisti, ki vara. Piškav odnos pa je lahko tudi nekaj, kar (ob drugih specifičnih okoliščinah) lahko vpliva na odločitev nekoga, da bo prevaral (tisti, ki to počnejo leta z isto osebo sigurno ne počnejo tega samo zaradi hormonov in adrenalina). Še enkrat poudarjam: LAHKO. Lahko pa so vzroki tudi takšni kot jih naštevaš. Na samo takšne vzroke kot si jih zgoraj navedla pa posplošujejo ponavadi le tisti, ki se ne morejo sprijazniti z dejstvi, so morda tudi posestniški in ne prenesejo misli, da so v odnosu tudi oni delali napake in odgovornost za čisto vse najraje prelagajo na druge.
Ne, ker vem, da imaš v glavi že svoje odgovore.
Ti praviš, da mi je zakon svet, jaz tega nisem nikjer napisala.[/quote]
Tudi jaz ne. Napisala sem, da ti je tako svet, da ga ne bi razdrla. Torej dovolj svet.
)[/quote]
Tudi tega, da mi je zakon “dovolj” svet, da ga ne bi razdrla, nisem jaz nikjer napisala.
To so tvoje besede, ne moje.
Pa res ne vem, zakaj sploh pojasnjujem stvari, ki jih jaz sploh nisem nikjer zapisala ali zagovarjala. Če so tvoja sklepanja napačna, to ni moj problem.
Mislim, da ne bo držalo. Varalice so lažnivci in to zelo prepričljivi, torej je takega človeka zelo težko prečitat in zato je govoričenje o napačni izbiri zlo za lase privlečeno. Če ti nekdo skoz laže in se kaže v drugačni luči kot je, pol se ga težko znebiš, ker sploh ne moreš ugotovit,d a je napačen, mar ne?
Za varanje je nedvoumno kriv varalica in prav noben drug. Če se potencialnemu varalici njegov/njen zakon zdi slab, pomankljiv, mu partner ne ustreza ipd ima na voljo druga sredstva: ločitev, terapijo, pogovor….izbira pa je seveda odvisna od drugega v tem paru, varanje pa je izključno odločitev varalice in prevarani s tem nima popolnoma nič, a štekaš?
Morda drži. Ampak predvsem za tiste, ki se jim obupno mudi v resno zvezo in ustvarjanje družine in ne vidijo ali nočejo videti nič (ga/jo bom že potem spremenil/a press)
kaj sem pa jaz napisal? Za vse ostale možnosti (razen ločitve) pa morata biti pripravljena oba. Velikokrat pa ni tako, saj eden “ne dela popolnoma nič narobe”.
Vidim, da se debata nadaljuje, zato samo še tole za vse ljubčke in ljubice, ki se slepite, da niste sami nič krivi:
Star pregovor, ki naj bi še veljal pravi, da je tisti, ki drži štango onemu, ki krade, enako kriv.
In zakaj bi bilo pri varanju kaj drugače. Res, da hočemo sedaj postavljat drugačno družbo, z drugačnimi normami, ampak določene stvari bodo večni evergreeni. Zato se prav nič ne slepite.
Za obzorje: tista moja zgodba se je zgodila že davno, 30 ali 40 let je tega, pa ne upam pisat, da ne bi komu odpirala ran, ki najbrž še vedno niso zaceljene.
Ne glej vse iz svoje življenjske traume :))) A veš pri nas se je NJEMU tko blazno mudilo, da me ULOVI in zaklene doma (še sreča, da si mi sedaj povedal – najbrž me je skoz hotel spremenit po kalupu svoje mamice…), ustvarjanje družine je sledilo šele po par letih (pa tudi ni bila moja želja, da se zastopiva) – ampak po tej tvoji teoriji bi morala pol jaz varat, pa nikoli nisem. A ni čudno????? Je varal on – ko je končnol našel mamino kopijo :))))) (ob pogledu ali srečanju katere pa vse moške, ki jih jaz poznam total mine libido, hohohohoho)
Obstaja namreč strokovno imenovan tip moških – ženomrzci, ti so manipulatorji posebne vrste in se zelo težko izkoplješ iz njihovih kremljev, verjemi. Sreče, ko se takega lažnivca in manipulatorja znebiš, se skoraj ne da opisat :))) Ne veljajo pa te zakonitosti za vse moške, niti za vse varajoče moške.
Boom, vsaka zgodba je posebna, glede varanja se očitno strinjava, odnosi med partnerjema v dalj časa trajajoči vezi pa so druga tema, mar ne? Verjamem,d a je velik problem s tistim. “ki ne dela nič narobe” – zelo dobro mi je to znano, ampak dejstvo je,da potem druge rešitve kot razhod in ločitev ni…
In da se vrnem nazaj na tvoje osebne težave: pa saj lih z ločitvijo lahko kot moški pridobiš možnost do polovičnega ukvarjanja z otrokom, pa še njegova mama ti ne nabija kompleksa, da kaj ne znaš, saj ne more bit ravno prisotna.
e pa zdaj mi je pa res dovolj pravljic v katerih zivite,se zadnjic bom lepo razlozila,kot prvo-ni kriminalno dejanje!!!!
kot drugo,ce ni kriminalnega dejanja ni krivde,kazni,ni odgovornosti,ni nicesar!!!!
se kaj?
moralna dolznost bos rekla..pa poglej ce moskemu dol visi da zeno vara,zakaj bi se ljubica sekirala zarad tujke in njenih otrok,ce se on sam ne zaradi svoje zene in svojih otrok ali obratno ce vara zenska??
en dober argument naj mi en pove,zakaj bi se ljubica zrla,ce se prevarant ne ali obratno ce vara zenska?
a se niste slisali za pregovor,ce se sam ne pobrigas zase in za svoje,se nihce nebo.
e pa zdaj mi je pa res dovolj pravljic v katerih zivite,se zadnjic bom lepo razlozila,kot prvo-ni kriminalno dejanje!!!!
kot drugo,ce ni kriminalnega dejanja ni krivde,kazni,ni odgovornosti,ni nicesar!!!!
se kaj?
moralna dolznost bos rekla..pa poglej ce moskemu dol visi da zeno vara,zakaj bi se ljubica sekirala zarad tujke in njenih otrok,ce se on sam ne zaradi svoje zene in svojih otrok ali obratno ce vara zenska??
en dober argument naj mi en pove,zakaj bi se ljubica zrla,ce se prevarant ne ali obratno ce vara zenska?
a se niste slisali za pregovor,ce se sam ne pobrigas zase in za svoje,se nihce nebo.[/quote]
Monika, ne se razburjati 🙂
Glej, če bo mene mož dobil na ljubimcu, bo tudi kriv ubogi nepotešeni ljubimec in njegova sebična žena, ki mu ne da seksat, malo pa še moj mož, ki ni tako vzdržjiv kot ljubimec :)) Jaz sem samo darežljiva :)))
Žrla se ne bi, ker ima toliko samospoštovanja in morale v sebi, da se ne zapleta z nekom, ki JE zaseden. Če bi bil prost, ne bi bil poročen. Hecno, da neki tega ne morete razumeti.
Je pa res, da se danes težko najde človeka z vrednotami, ki so kaj več kot samo to, da poskrbi za svojo rit.
Ali tebi res samo to, kar je prepovedano z zakonom, postavlja meje?
Itak pa, saj poznaš tole: gliha vkup štriha. Moja želja je le, da tisti, ki varate, to poveste partnerjem, da vsaj vedo kje so in odidejo, če to seveda želijo.
Zdi se mi, da marsikdo od naju gleda na ta in podobne primere iz lastnih življenjskih travm, ampak da to nisem ravno jaz. Posploševanja (ki je nekakšen simptom izhajajoč iz travm) je v tvojih odgovorih bistveno več.
Zelo mi je žal, ampak iz načina in tona tvojega pisanja je razbrat, da to, da si svoj problem rešila, ti še vedno ni dovolj in da še vedno bruhaš jezo na vse okoli sebe, kar ni ravno po tvojem okusu in ravno ne sede v tvoj kalup. Ampak, kakorkoli že, izbira partnerja JE bila tvoja (ali če hočeš popuščanje njegovim pritiskom), s tem pa vsaj s tega vidika tudi nekaj odgovornosti za posledice te izbire. In prej, ko se boš s tem sprijaznila, prej boš lažje zaživela.
Moška duša proti ženski duši je kot noč in dan. To opazimo pri istospolno usmerjenih in zato draga Monika, je tvoje razmišljanje zame nerealno. Ti se kar prepričuj kot hočeš, mene ne moreš prepričat. Jaz sem ženska in se žrem popolnoma drugače kot moj mož, ki je moški ali pa katerikoli moški, ki ga poznam.
ce je kdo nerealen si to ti..od drugih beri popolnih tujcev(ljubic) pricakujes da bodo poskrbeli za blagostanje(beri ,da je nobena nebo pokazala tvojemu mozu) v tvojem zakonu,medtem ko tega ne pricakujes od sebe(naivno mislis da jo imas med nogami samo ti,druge jo nimajo,vsaj za tvojega moza ne ker bi morale biti so krepostne in moralne hahahaha..kera pravljica za lahko noc ) in svojega moza(ki komaj caka da mu jo kaksna poleg tebe pokaze),kdo je zdaj nerealen lepo prosim?
in kje pise da imamo vse zenske zensko duso,jaz sem pravi primerek zenske z mosko duso..razmisljam kot moski..ce mi dedec ne koristi-zamenjam,ce mi drugi zadisi-si ga vzamem..ce me moski prevara je svinja on in ne njegova lubica,z njo jaz nimam nic,si nisva nic dolzne..on pa mi dolguje in to big time,ce ga dobim na delu haha..
nehajte se tolazit ,da so vasi dedci zapeljani revcki,nic niso revcki oni so se fino nafukali in imeli superca medtem ko ve uboge zenicke pulite laske od nervoze in studirate le kaj ga je pognalo k tisti drugi carovnici-pognalo ga je to ker je moski-rad ima vec samick..a ni preprosto,ko clovek pogleda realno ..
@ljubitijelepo: zakaj se pa ne ločiš po 8 letih zakona? Vmes je bila polletna prekinitev zaradi ljubimčeve bolezni oz. ker si ti prej prekinila, imela si čas, da premisliš – če ti je idealen, se pa loči od svojega neidealnega moža in zaživita skupaj!
Toliko trapate o tem, kako otroci trpijo, če ata/mama varata. Čist odvisno, koliko se “varalica” ukvarja z otroki, kakšen odnos ima doma z njimi in s partnerjem/ko.
So družine, kjer so prepiri na dnevnem redu, pa nihče ne vara in so družine, kjer se vara, pa se ne kregajo. To, kako ima en od staršev odnos z otrokom, nima veze s čim drugim (kao, da če vara, je avtomatično slab oče/slaba mama). Varanja ne podpiram, sem ful proti, sam ne mi nabijat, kako otroci trpijo. Trpijo, če fotra ni doma, ko bi jim prebral pravljico, ko jim je dal besedo, pa jim mama laže, da ima delo v službi. Ali da se ne vključuje v interesne dejavnosti, da ga (ali je) ne zanimajo otroci kot bitja, ampak so mu v breme. To pa nima veze z varanjem/nevaranjem.
Poznam kar nekaj ljudi iz propadlih zakonov: nekje se je varalo, drugje je bil alkoholizem, pa bi si upala trdit, da s(m)o vsi zrastli v ene normalne uspešne odrasle ljudi.
Živela pomlad. Še zate bi samo par besed povedal o otrocih in o tem kako so otroci zrasli v normalne in uspešne osebe. Za kaj takega trditi je potrebno prebrat veliko resničnih zgodb otrok, njihovo pripovedovanje, njihovo čustvovanje in njihove faze skozi katere so šli v teh za njih težkih časih.
Ne rečem da jih veliko ne uspe in vse skupaj dobesedno nekam pometejo v sebi.
Da jih pa zaznamuje za vse življenje. Tega si pa nebi upal trditi.
Je pa seveda povsem drugače kadar gre za varanje, alkohol, pretepanje, vzgoja mimo vseh otrokovih želja.
Lp