Najdi forum

ko izgubis zaupanje-prijatelja

No še en, ki se kljub pomladi potaplja v sivino depresije, v črne milsi… ZakaJ?
Pred mesecem dni, mi je najboljši prijatelj obrnil hrbet in to pač zato, ker mi je posodil 400 eurov, zaradi nakupa zdravil za očeta… v tem času pa mu je bežni znanec rekel, da sem jaz v ne vem kakih dolgovih in ne vem kaj, pač obrekovanje in potem se je on kot ustrašil in zahteval svoj denar nazaj. Tega sem mu nemudoma tudi vrnil( izmišljlal si je razne izgovore.., češ da ta denar nujno rabi, kar pa ni bilo res).
On se je potem odločil, da ne more biti več v prijateljskih odnosih z menoj, očitno je bilo več vredno teh 400 Eur, kot najino prijateljstvo.
V tem času se doma z mamo boriva za očeta, ki boluje za rakom in stvari niso nič kaj vspodbujajoče..pač ostala sva sama. Saj pravijo da takrat ,ko nekoga rabiš ga ni. Neumno pa se mi zdi da te človek odslovi, na podlagi govoric in na podlagi svojega lastnga mnenja. Saj je točno vedel situacijo, ampak očitno sem mu preveč zaupal in od njega preveč pričakoval. Sedaj sem v fazi, ko dejasnko vidiš, da so ljudje zlobni, ne rečem, da vsi, ampak kar precej.
Saj pravi rek: Ne kaži svetu svoje bolečine ker svet je neobčutljiv in ne kaži mu svojih uspehov in zadovoljstva, ker svet je nevoščljiv…
Treunto sem se zaprl vase, tudi mama me sprašuje zakaj se ta prijatelj več ne oglasi… reku sem ,da je šel v tujino…
Vse skupaj se mi zdi trapsto, ampak spet me grebi neka depresija, ki me je že prej pa sem jo počasi prebrodoil.. sedaj pa je huje.. Kaj naprej?
Naj grem do njega,to se mi zdi ponižujoče, ker je on mene odslovil in je reku da ne želi več komunicirati… Ne vem….Povejte vi, počutim se tudi krivega, čeprav ne vem zakaj…

… tudi meni se je podobno zgodilo. Izgubila najboljša prijatelja, par, s katerim smo se res fajn imeli. Tako daleč je šlo, da se samo še pozdraviva v službi. Meni je zelo težko in sem prizadeta, ker ima tako mnenje o meni, ki sploh ni resnično. Dokazati ne morem nasprotno …

Ja, redki o prijatelji v stiski

hmm…če je to res kar si napisal, potem mislim, da ta tvoj “prijatelj” ni ravno oseba, ki bi jo lahko tako poimenovali. Tudi sam sem v finančni stistki, pa sem vprašal prijatelja ali mi lahko pomaga….brez problema in vprašanj! To je ena izmed reči, ki jih pravo prijateljstvo prinaša…da se lahko v različnih življenjskih situacijah na nekoga zaneseš.

Ni potrebno, da greš do njega…kvečjemu bi moralo biti obratno…on do tebe in se ti opravičiti za to kar je storil!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close