Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni ko govori, ostaja brez zraka

ko govori, ostaja brez zraka

Pozdravljeni!

na vas se obracam z problemom, s katerim se srecuje moz ze skoraj dve leti. In sicer, zadeva je najbolj opazna, ko govori. Med govorjenjem ostane brez zraka, rata bled, oči mu skorajda “izstopijo” ven… nato mora zajeti zrak in nadaljuje. Obiskal je osebnega zdravnika, ki ga je v tem času tudi ze zamenjal, bil pri pulmologu – prvi je dokazal astmo in mu predpisal symbiocort; ko ga je osebni zdravnik napotil k drugemu pulmologu je ta dokazal, da nima astme. NO,, zdaj pa vedi al jo imas ali nimaš.
Bil je tudi na gastroskopiji – bp. noben ne ve, za kaj gre. Razložijo mu, naj se s tem sprijazni. Moz je star 30 let in zadeva je cedalje bolj moteca.

A imate idejo, za kaj bi slo?
Hvala.

Spostovani,
Tezave je brez pregleda in preiskav tezko opredeliti. Po
opisu je malo verjetno da gre za napade astme. Lahko da gre
za motnjo na nivoju grla ali glasilk, zato bi bil smiseln
pregled se pri specialistu otorinolaringologije.

Lep pozdrav, Peter Kopac

Spoštovani,

sam imam identične probleme. Raziskave pa so bile nadgrajene z obiskom specialista otorinolaringologije in gastroskopije. Pri obeh so bili izvidi identični – nobenih napak ali nepravilnosti. Preverjanje alergije tudi ni obrodilo sadov saj le ta ni potrdila na podlagi kožnih preizkusov. Posledično sem zamenjal zdravnika, da bi se premaknil iz mrtve točke. Imate kakršno koli idejo kam se obrniti? Ali naj iščem še drugo mnenje?

Hvala in lep pozdrav.

Spostovani,
glede na opis tezav je alergijsko obolenje zelo malo
verjetno. Iz opisa in brez pregleda se do nadaljne
diagnostike tezko opredelim. Posvetujte se z izbranim
zdravnikom. Po presoji osebnega zdravnika bi bil eventuelno
smiseln se pregled pri nevrologu?

Lep pozdrav, Peter Kopac

Problem podrobno poznam osebno. Že preko 25 let. Pa še v nekaj težji, resnejši ter trajni obliki, kot je vaš opisan.
Vaš mož dobi nedvomno in to se vidi že brez kakšnega pregleda pri govorjenju premalo zraka za tekoče potrebe funkcioniranja telesa ter zraven tega še za samo govorjenje, ki že samo po sebi pri zdravem človeku zahteva relativno veliko sprotnega zraka..

ZAdeva nima z veliko verjetnostjo z astmo ničesar.
Vaš mož mora čim prej na laringoskopski pregled k specialistu za grlo – laringologu na ORL. Le ta lahko že preko pregleda z zrcalcem oceni za kakšno zožitev bi lahko šlo, če pa ne potem pa opravi pregled v splošni narkozi, kjer se pokaže slika problema v popolnosti.

Vse kaže, da gre za zožitev dihalnih poti nekje v predelu sapnika. Če je glas normalen (ni piskav, pretirano hripav) nima problem nič skupnega z glasilkami temveč z sapnikom. Tu je pa lahko seveda niz diagnoz, ki jih lahko postavi le zdravnik specialist.
Kar pogumno k zdravniku in vse se bo razjasnilo.

New Report

Close