Najdi forum

Ko dobiš otroka, izgubiš prijatelje

Zdravo!

Se je še kateri mamici zgodilo, da je po porodu (pa tudi že med nosečnostjo) izgubila prijateljice, s katerimi se je še pred nosečnostjo največ družila? Enostavno me ne pokličejo več, ne povabijo na izlet, na katerega grejo skupaj, ne povabijo na večerjo, ki jo naredijo pri kateri doma, … Zdaj bo moja punčka stara že dve leti, pa ne vem, če smo se 10x videle odkar sem zanosila. Pa smo bile kao ful dobre prijateljice – moje najboljše. Sprašujem se, ali je z mano kaj narobe ali kaj … jaz sem jih nekaj časa še klicala, pa vabila na pijače pa k sebi domov na piknik ipd., ampak redkokdaj so se odzvale … vedno imajo že neke druge plane, ali pa se odločijo, da bodo danes “raje kar doma” … HALOOOO? A se to samo meni zdi ful čudno? Prav ne vem … Pa nisem čudna, res :), čisto ok oseba sem, družabna, zabavna, rada se smejim … res mi ni jasno.

Ima kdo tudi take izkušnje? Ali mi lahko kdo svetuje, kaj naj naredim?

Lepo bodite in hvala že vnaprej!

Najprej se vprašaj, ali ima tudi ta tvoja prijateljica otroka. Če ga nima, si ji potem z “otrokom” samo v breme. Ne delaj si laži, pač ji nisi več pomembna, saj tudi tvoja tematika pogovorov se ne vrti več v isti smeri, kot pred porodom. Pač sprijazni se in si najdi drugo…včasih se poti ločijo in se jih nima smisla oklepati, ampak se stopa po novi poti novi zmagi naproti.

Zato si najdi sebi podobne, mamice z otroci.

Jaz pa imam obratno izkušnjo, kao naj prijateljica, ki je 2 leti nazaj rodila, me niti enkrat ni povabila niti pogledat otroka niti k sebi domov, prav žalostno. Enkrat sem se kar sama povabila, da bi videla otroka in prinesla darilo, a sem morala takoj po ogledu otroka zapustiti hišo in oditi ven na pijačo.., prav žalostno res.

Ja se mi je zgodilo enako. Dve prijateljici s katerimi smo redno hodile na kavo, ko sem zanosila je pa bilo konec. Sem ter tja sem jih še klicala, vabila, sedaj pa nič več. Očitno niso bile tako dobre prijateljice oz. vsako obdobje se konča.
Mi je pa en kolega enkrat povedal nekaj, kar je še kako resnično – očitno: ko si samska išči samske prijateljice, ko imaš določen hobi imaš večino prijateljev iz tega hobija, ko imaš otroka si išči prijatelje, ki imajo družino.
In ja.. mi imamo sedaj družinske prijatelje in to je to. Imajo približno enako stare otroke… In še fajn mi je, ker smo vsi siti debat o otroku in so debate ponavadi zelo zanimive.

Ista zgodba. Od časa pred nosečnostjo sta mi ostali dve prijateljici :(. Zdaj sem se že sprijaznila.

evo…tud men se je to zgodilo 🙁 hči ime 16m in sva ves čas sami. Kogarkoli pokličem, nima časa,… novih kolegic si pa tud ne moreš kar tako pridobiti, še posebi če si skos z otrokom…. Pri nama je tako, da niti en kolega al kolegica nima otrok, tako da…sama žalost!!!!!
Ampak, imamo pa svoje sončke! In to je več vredno kot vsi “prijatelji” skupaj!

🙂

Ja, tako je! Klinc gleda take prjatelce, ki ne znajo razumeti, da se življenje nas mamic vrti zgolj in samo okrog naših sončkov, njihovih zobkov, papice, lulanja in kakanja.

Hvala vsem za odgovore, izgleda da do tega pač pride v tej fazi življenja … Me pa res prav zanima, kaj se bo zgodilo, ko bo katera od teh mojih kolegic dobila otroka. Ali bom takrat spet zanimiva 🙂

Iz kje pa ste? Jaz sem iz LJ.

Pozdravček vsem!

Ja, tako je! Klinc gleda take prjatelce, ki ne znajo razumeti, da se življenje nas mamic vrti zgolj in samo okrog naših sončkov, njihovih zobkov, papice, lulanja in kakanja.[/quote]

Tole od Sonce rumeno, kozlanje zeleno sklepam da je sarkazem … , kakorkoli.

Dejstvo pa je, da se moje življenje ne vrti samo okrog tega, ne pogovarjam se samo o lulanju, kakanju ipd., ker se mi res ne da s tem utrujat kogarkoli, ki ga to ne zanima oz. sam ne začne te teme. Delam še marsikaj drugega poleg tega, da imam otroka. Ampak kot sem rekla, ne vem, zakaj jim nisem več zanimiva, da bi me vsaj poklicale, če že nimajo časa, da se vidimo (čeprav vem, da so se vmes same že večkrat dobile, pa me niso povabile).

Ja tudi mene zanima kako bo ko bodo imele otroke. Ampak glede na to, da že več kot 2 leti zaradi mojega otroka nimamo stikov, dvomim da se bo katerakoli od nas sekirala, da nimamo več vez. Je pa hudo, ko takrat padeš na isto foro. 🙂

Mi imamo družbo s še eno bebico in je prav fajn. večino časa pa itak kolovratimo okoli in ni časa za kakšne “kofetke”.
Če sem čisto iskrena, tako kot npr. moje kolegice nočejo poslušati o tem da imam otroka (sicer to ni večna tema) tudi meni ni do poslušanja koliko je bila pijana, kako je domov prišla, s kom je bila (pa seveda sploh ne ve kdo je)….

Moje aktualne teme so sedaj bolj – šport, knjige, aktualna problematika, morje, izleti…. še najmanj pa žuranje, prevozi, težave s prepoznavanjem ljudi, slike na fb in podobno. 🙂

No, jaz sem tudi nehala vabit ljudi, ki so se razplodili. Pridejo z otrokom in potem ga cel čas prekladajo, hranijo, gledajo … Ne moreš se sploh pogovarjat, tudi če je otrok pri miru in ne teži, ga vsaki dve minuti čekira in potem zmedeno pogleduje, kje smo ostali, kaj si rekla … Pa kar vstane in ga mora lovit, medtem ko ti ravno nekaj razlagaš. Mogoče komu delam krivico in mogoče katera hodi na kave brez prtljage, ampak take so moje izkušnje. Poleg tega, da se radikalno zožijo možnosti, kaj bi počeli in kje bi to počeli, pa do kdaj bi počeli. Z otrokom zraven pač en kup stvari ne moreš delat.

No prijateljici ki ji je moj otrok prtljaga sploh ne bi hodila!! Hvala lepa za taksno “prijateljstvo”!! Pa otroka je potrebno gledat in pazit in vstajat in ga lovit!! Ti bo jasno ko bos imela otroke!! Pa poleg tega lahko brez problemov klepetam in to ne o otrocih ker to z prijateljicami ki jih imajo. Pridem pa veckrat brez prtljage kot pa z njo ja. Taksne finoce presrane ki me zaradi otroka ne bi vec vabile pa itak ne rabim!! Ji lahko le pljunem v njen presran fris!!! Me zanima kako bo ko se bos ti “razplodila” primitivka brezobrazna!!!

pa kaj bruhneš, ko se pogledaš v ogledalce?

vi se sploh ne zavedate kok so otroci nadležni pri vsakdanjih pogovorih in dejavnostih druženja. vi živite v enem svetu iluzije, kjer ne vidite, kako ne moreš niti ene normalne debate met, ko ti otok skače, serje, cmera in nori v naročju. Totalne nadloge in, ha, le kdo bi si želel take družbe, kjer ti otrok bruha po Armani majčki.

Kje pa imate dunajski dečki vaje? Bi prišla poslušat – brez otroka.:)

New Report

Close