Najdi forum

knjigice za dojenčka

Pozdravljene.Kmalu bom prvič bostala mamica in bi se rada na prihod dojenčka pripravila.
Zanima me, ali obstajajo knjige oz. knjigice za dojenča oz, mahjnega otroka (1 leto) od samega začetka, recimo kako in kaj se sploh pogovarjati z dojenčkom, kakšne pesmi mu prepevati, uspavanke, …

Do sedaj nisem imela šanso, da bi bila v stiku s tako majhnimi otroko, tako, da se bom skoraj večino pesmic in zgodbic morala naučiti oz. prebrati na novo.
Kaj mi predlagate? Knjige, avtorje?

Lep pozdrav

Jaaaa, krasno vprašanje Lidija. Mene tudi to zanima.
Jest mu sedaj berem Mačka Murija (si ne moram pomagat, Čombe je bil vedno moj najljubši junak.. brez analize prosim!), ampak enostavno ne morem mojega trebušnega maratonca non stop spraševat “kaj pa delaš?”

Torej kaj se naučit predno prileze na ta beli svet, če ne bomo znali samo Mačka Murija!

Jagoda

Obstajajo mehke knjigice iz blaga ali iz PVC. Nasi so bile vsec oboje, pa tudi normalne o zivalih s trdimi platnicami. Pesmice pa poglej kasete ali CD od Avsenika ml.+ J. Bitenc: mislim ,da so Uspavanke za najmlajse, Sijaj soncece, Kuza pazi. Meni so vsec, ker je priredba fajn, ker so tudi glasovi muck in kuzkov…Nasa je ze od zacetka poslusala te, kasneje smo ji nabavili se od Romane Kranjcan murncke in kaseto Macek Muri.

knjigic za otroke je ogromno.
prav za začetek so najbolj primerne take za v vodo, ker jih otroci še veliko grizejo in dajejo v usta.
druga stopnja so slikanice z slikami živali, pa piki, minka,
potem pa si otrok že izoblikuje okus in greš v knjižnjico in tam izbereš…

če bi bila jaz na tvojem mestu bi kupila nekaj knjigic od pikija in minke (te so vglavnem vsem otrokom všeč) pa kakšno knjigo z slikami živali in potem boš pa sproti videla kaj bo otroku všeč.

glede pesmic pa, jaz jih pred porodom tudi nisem znala več, pa sem si kupila dve knjigi z naslovom Biba poje biba in tam so nekje zbrane vse tiste klasične pesmice, ki smo jih mi peli v vrtcu. sploh pa v knjižnjici pod pesmice dobiš veliko takih knjig, kjer so v njih zbrana besedila otroških pesmic.

lp,
pa srečno

Zdravo!
Kot “izkušena” mama (otroka sta že veliko let ven iz plenic), ti svetujem knjigice Enci benci na kamenci (vprašaj v knjižnici), v kateri so kratke pesmice, izštevanke, zbadljivke, ki jih otroci strašno radi poslušajo, kmalu se jih pa tudi naučijo. Zapoješ pa dojenčku lahko kakšne Bitenčeve pesmice, kot predlaga druga forumovka. Sploh pa ni važno, da ima predstava rep in glavo. Dete uživa v poslušanju maminega glasu, dotiku in pozornosti, pa četudi pripoveduješ nekaj čisto tretjega.
Lep pozdrav! Milena

Za pesmice priporočam Biba leze biba… , saj poznamo skoraj vse, pa se jih ne moremo takoj spomniti. Prav tako je res super Enci benci na kamenci. Všeč mi je tudi že stara knjiga vendar se še vedno prodaja Biba Buba Baja, to pa so pesmice in zraven opisi, kako se z otrokom igraš. Je pa za dojenčke in tudi malo večje.
Za otročke so pa v začetku najboljše mehke (iz blaga in pvc), potem pa trde.

Lep pozdrav

Jaz sem pa ravnokar kupila Ringa raja (izbor otroških pesmi) založbe Karantanija (70 pesmic)

New Report

Close